Uuron eritasoliittymä valmistui Kontiolahdella

Uuron eritasoliittymän rakentaminen Kontiolahdella on valmistunut. Tehtyjen toimenpiteiden myötä poistui valtatie 6:n ja kantatie 73:n ongelmallinen tasoliittymä. Sen johdosta liikenteen sujuvuus ja turvallisuus sekä kevyen liikenteen turvallisuus parantuvat. Hankkeen kustannukset olivat 5,4 miljoonaa euroa.

Uuron eritasoliittymän rakentaminen Kontiolahdella on valmistunut. Tehtyjen toimenpiteiden myötä poistui valtatie 6:n ja kantatie 73:n ongelmallinen tasoliittymä. Sen johdosta liikenteen sujuvuus ja turvallisuus sekä kevyen liikenteen turvallisuus parantuvat. Hankkeen kustannukset olivat 5,4 miljoonaa euroa.

Uusi eritasoliittymähanke sisälsi risteävien teiden ja ramppien rakentamista yhteensä 6,5 kilometriä ja kevyen liikenteen väylää 4,7 kilometriä. Valtatien ylittävän risteysillan lisäksi rakennettiin 4 kevyen liikenteen alikulkua. Urakan yhteydessä toteutettiin myös hankkeeseen alun perin ehdollisena sisältynyt yli kahden kilometrin pituinen, maakunnan ensimmäinen keskikaiteellinen ohituskaista.

Tienrakennustyöt käynnistyivät toukokuussa 2006 ja liittymä otettiin käyttöön elokuussa 2007. Tien ympäristötyöt jatkuvat vielä osin lokakuun puolella. Hankkeen rakennuttaja oli Tiehallinnon Savo-Karjalan tiepiiri ja pääurakoitsijana toimi Destia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uuron eritasoliittymä valmistui Kontiolahdella”

Vastaa