Kokeile kuukausi maksutta

Hartelalle Rauman teknologiatalon jatkosuunnittelu

Rauman kaupungin järjestämä toimistorakennuksen suunnittelu-, toteutus- ja rahoituskilpailu Kaivopuiston yritysalueelle on ratkennut. Voittaneen ehdotuksen ”Tähti” takana oli rakennusliike Hartela Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy:n arkkitehti Aaro Artto.

Rauman kaupungin järjestämä toimistorakennuksen suunnittelu-, toteutus- ja rahoituskilpailu Kaivopuiston yritysalueelle on ratkennut. Voittaneen ehdotuksen "Tähti" takana oli rakennusliike Hartela Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy:n arkkitehti Aaro Artto.

Kilpailuun saatiin kaksi ehdotusta. Voittanut ehdotus oli tavoittanut kaavan rakentamistapaohjeiden hengen rakennuksen sijoittelussa ja pienimuotoisten massojen yhteensovittamisessa tontille. Samalla se osoitti, että ohjelman mukainen rakennusoikeus ja autopaikoitus ovat sijoitettavissa rakennuspaikalle.

Kilpailumuotona käytettiin niin sanottua yksityisrahoitusmallia, jossa kilpailun avulla valittiin yksityiseltä sektorilta toteuttaja, joka vastaa hankkeen suunnittelusta, rakentamisesta ja rahoittamisesta. Kaupunki sitoutuu varaamaan maa-alueen voittaneelle. Lisäksi toteuttajalle luovutetaan tiedot tarveselvityksessä mukana olleista yrityksistä jatkosuunnittelua varten. Jatkosuunnittelun toivotaan johtavan esivuokrasopimusten laadintaan ja sitä kautta rakennuksen toteuttamiseen.

Suunniteltuun teknologiataloon tulee tilat lähes 20 yritykselle ja noin 350 henkilölle. Hautomoajattelun mukaisesti rakennukseen sijoittuu erikokoisia yrityksiä yhden hengen toimistoista yli 100 henkilön yritykseen saakka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartelalle Rauman teknologiatalon jatkosuunnittelu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat