STTK:hon kuuluva Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry ja akavalainen Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat allekirjoittaneet eilen yhteistoimintasopimuksen. RIA:n toimitusjohtaja Kimmo Sandbergin mukaan sopimus vahvistaa liiton ylempien toimihenkilöiden tehtävissä työskentelevien jäsenten edunvalvontaa. YTN:n puheenjohtaja Sture Fjäder puolestaan sanoo sopimuksen edistävän suunnittelu- ja rakennusalojen ylempien toimihenkilöiden järjestäytymistä ja vahvistavan työehtosopimustoimintaa.

RIA ja YTN yhteistyöhön

STTK:hon kuuluva Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry ja akavalainen Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat allekirjoittaneet eilen yhteistoimintasopimuksen. RIA:n toimitusjohtaja Kimmo Sandbergin mukaan sopimus vahvistaa liiton ylempien toimihenkilöiden tehtävissä työskentelevien jäsenten edunvalvontaa. YTN:n puheenjohtaja Sture Fjäder puolestaan sanoo sopimuksen edistävän suunnittelu- ja rakennusalojen ylempien toimihenkilöiden järjestäytymistä ja vahvistavan työehtosopimustoimintaa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Yhteistoimintasopimus kattaa luottamusmiesten toiminnan, liittojen keskinäisen tiedottamisen ja koulutuksen sekä toimintatavat mahdollisissa työtaistelutilanteissa. Lisäksi sopimus takaa RIA:lle edustuksen YTN:n suunnittelualan ja rakennusalan taustaryhmissä.

Sopimus edistää luottamusmiestoimintaa etenkin niissä rakennussuunnittelualan yrityksissä, joissa YTN-liittojen jäsenkuntaa on vähän, mutta joissa taas RIA:lla on ylempien toimihenkilöiden tehtävissä työskenteleviä jäseniä.

Suunnittelualalla työskentelee noin 9 000 ja rakennusalalla noin 4 300 ylempää toimihenkilöä. YTN vastaa kaikkiaan 125 000 ylemmän toimihenkilön neuvottelu- ja sopimustoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla. RIA:n paikallisissa jäsenyhdistyksissä puolestaan toimii yli 9 000 jäsentä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIA ja YTN yhteistyöhön”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi