Kokeile kuukausi maksutta

Santapark luopuu homeremontin korvausvaatimuksista

Santapark luopuu Rovaniemen kaupungille tekemistään vahingonkorvausvaatimuksista koskien joulupukin luolassa viime vuonna toteutettua homeremonttia. Asiasta päätti Santaparkin yhtiökokous aamupäivällä.

Santapark luopuu Rovaniemen kaupungille tekemistään vahingonkorvausvaatimuksista koskien joulupukin luolassa viime vuonna toteutettua homeremonttia. Asiasta päätti Santaparkin yhtiökokous aamupäivällä.

Santapark vaati Rovaniemen kaupungilta noin 200 000 euron korvauksia homeremontin aiheuttamista tappioista. Elämyspuiston joulupukin luola jouduttiin pitämään remontin vuoksi kiinni koko viime kesän. Rovaniemen kaupunki ei suostunut maksamaan summaa.

Kiista Rovaniemen kaupungin ja Santaparkin välillä äityi niin pahaksi, että Santaparkin toimitusjohtaja Wille Rajala uhkasi erota. Kaupunginjohtaja Mauri Gardin lähetti yhtiön osakkaille kirjeen, jossa hän muun muassa katsoi, etteivät yhtiön nykyinen johto ja hallitus nauti Rovaniemen kaupungin luottamusta. Rajala piti kirjeen sisältöä loukkaavana.

– Jatkan toimitusjohtajana. Kaupunginjohtaja on korjannut lausuntoaan ja kertonut, että yhtiön johto nauttii edelleen kaupungin luottamusta ja että kaupunki on tyytyväinen yhtiön tuloskehitykseen, Rajala kertoi.

STT ei tavoittanut kaupunginjohtajaa perjantaina kommentoimaan asiaa.

Joulupukin luolasta löytyi hometta keväällä 2007. Rovaniemen kaupunki on luolan omistaja, joten se aloitti korjausremontin kesäkuussa. Santapark sai luolan käyttöönsä marraskuun alussa. Rajalan mukaan yhtiö kärsi kiinniolosta taloudellisia vahinkoja. Siksi se haki vuokranantajalta hyvitystä.

Kaupunki yksi omistajista

Napapiirillä sijaitseva Santapark aloitti toimintansa huvipuistona vuonna 1998. Viisi vuotta sitten se muutettiin elämyspuistoksi. Keskeisimpinä loma-aikoina avoinna oleva paikka houkuttaa normaalivuosina noin 60 000 kävijää. Viime vuonna kävijämäärä jäi noin 10 000 tavanomaista alhaisemmaksi.

Valtio on Santaparkin suurin omistaja runsaan 30 prosentin osuudella. Rovaniemen kaupunki omistaa Santaparkista Napapiiri-Ounasvaara Oy:n kautta noin 12 prosenttia. Kaikkiaan omistajia on 14.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Santapark luopuu homeremontin korvausvaatimuksista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat