Technopolis aloittaa teknologiakeskuksen toteutuksen Pietarissa

Technopolis Oyj on solminut urakkasopimuksen Pulkovon teknologiakeskuksen ensimmäisen vaiheen toteutuksesta Pietarissa. Ensimmäisen vaiheen kokonaisvastuulliseksi urakoitsijaksi valittiin venäläinen Step Construction. Urakka sisältää hankkeen toteutuksen edellyttämien rakennustöiden lisäksi lupa- ja toteutussuunnittelun. Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on noin 50 miljoonaa euroa ja bruttoala noin 24 100 neliömetriä. Pulkovon teknologiakeskuksen ensimmäisen vaiheen arvioidaan valmistuvan keväällä 2010.

Technopolis Oyj on solminut urakkasopimuksen Pulkovon teknologiakeskuksen ensimmäisen vaiheen toteutuksesta Pietarissa. Ensimmäisen vaiheen kokonaisvastuulliseksi urakoitsijaksi valittiin venäläinen Step Construction. Urakka sisältää hankkeen toteutuksen edellyttämien rakennustöiden lisäksi lupa- ja toteutussuunnittelun. Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on noin 50 miljoonaa euroa ja bruttoala noin 24 100 neliömetriä. Pulkovon teknologiakeskuksen ensimmäisen vaiheen arvioidaan valmistuvan keväällä 2010.

Uusi teknologiakeskus sijoittuu Pulkovon lentokentän välittömään läheisyyteen Technopoliksen tytäryhtiön Technopolis St. Petersburg LCC:n omistamalle 4,6 hehtaarin tontille. Täysin valmiina teknologiakeskus on 50 000 neliömetrin laajuinen.

Technopolis on pyrkimässä voimakkaasti Pietarin markkinoille. Yhtiö muun muassa sopi vuosi sitten, että se vuokraa noin 4 300 neliömetrin tilat Stockmann Oyj Abp:n rakennuttamasta ja keväällä 2009 valmistuvasta noin 50 000 neliömetrin kokoisesta Nevsky Centre -kauppakeskuksesta Pietarissa. Technopolis vuokraa tilat edelleen omille asiakasyrityksilleen.

Lisäksi Technopolis teki joulukuussa yhteistyösopimuksen pietarilaisen St. Petersburg Technopark OJSC:n kanssa teknologiakeskuksen toteuttamisesta televiestintään erikoistuneen pietarilaisen Bonch-Bruevich -yliopiston naapuriin Pietarissa. Vaiheittain toteutettava teknologiakeskus tulee olemaan valmiina noin 100 000 neliömetrin laajuinen, ja se sijoittuu 43 hehtaarin maa-alueelle Dybenkon metroaseman viereen. Myös Venäjän it- ja viestintäministeriö on mukana yhteistyössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Technopolis aloittaa teknologiakeskuksen toteutuksen Pietarissa”

Jätä kommentti