Kokeile kuukausi maksutta

Asbestipurkutyön turvallisuusmääräysten rikkominen johti tuomioon käräjäoikeudessa

Kokkolan käräjäoikeus on antanut 11. helmikuuta tuomion asbestipurkutyöhön liittyvistä laiminlyönneistä ja työturvallisuusmääräysten noudattamatta jättämisestä kerrostalon saneerauksen yhteydessä Kokkolassa vuonna 2007. Käräjäoikeuden mukaan purkutyöhön liittyvä suunnittelu oli laiminlyöty, työssä ei noudatettu turvallisuussäännösten edellyttämiä työmenetelmiä, eikä asbestipurkutyön suorittajalla ollut työsuojelupiirin myöntämää asbestipurkutyövaltuutusta.

Kokkolan käräjäoikeus on antanut 11. helmikuuta tuomion asbestipurkutyöhön liittyvistä laiminlyönneistä ja työturvallisuusmääräysten noudattamatta jättämisestä kerrostalon saneerauksen yhteydessä Kokkolassa vuonna 2007. Käräjäoikeuden mukaan purkutyöhön liittyvä suunnittelu oli laiminlyöty, työssä ei noudatettu turvallisuussäännösten edellyttämiä työmenetelmiä, eikä asbestipurkutyön suorittajalla ollut työsuojelupiirin myöntämää asbestipurkutyövaltuutusta.

Koska osa purettavasta materiaalista rikkoutui purkutyön yhteydessä, niin työntekijät ja talon asukkaat altistuivat asbestin terveydellisille haitoille.

Käräjäoikeus langetti sekä päätoteuttajan/pääurakoitsijan työmaamestarille että purkutyötä suorittaneen aliurakoitsijan edustajalle työturvallisuusrikoksesta 20 päiväsakkoa. Lisäksi päätoteuttajana toiminut rakennusliike tuomittiin maksamaan yhteisösakkoa 7 000 euroa ja aliurakoitsijana toiminut yhtiö 5 000 euroa. Sen sijaan asunto-osakeyhtiöön kohdistettu yhteisösakkovaatimus hylättiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asbestipurkutyön turvallisuusmääräysten rikkominen johti tuomioon käräjäoikeudessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat