Korjausrakentamisen alalla yritysjärjestely

Korjausrakentamiseen syntyy uusi toimija, kun julkisivusaneerauksiin erikoistunut Raitayhtiöt sekä talotekniikkaan erikoistuneet Consti Talotekniikka (entinen Koja Tekniikka), Mansen Putki ja Espoon LVI-Sisustus lyövät hynttyynsä yhteen. Yritykset kuitenkin jatkavat toimintaansa erillisinä yhtiöinä nykyisissä toimitiloissaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Tampereella. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 67 miljoonaa euroa vuonna 2008. Consti työllistää yhteensä noin 300 henkeä.

Korjausrakentamiseen syntyy uusi toimija, kun julkisivusaneerauksiin erikoistunut Raitayhtiöt sekä talotekniikkaan erikoistuneet Consti Talotekniikka (entinen Koja Tekniikka), Mansen Putki ja Espoon LVI-Sisustus lyövät hynttyynsä yhteen. Yritykset kuitenkin jatkavat toimintaansa erillisinä yhtiöinä nykyisissä toimitiloissaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Tampereella. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 67 miljoonaa euroa vuonna 2008. Consti työllistää yhteensä noin 300 henkeä.

Käytännössä yhdistyminen tapahtuu siten, että Consti Talotekniikan ja Mansen Putken jo ennestään omistava Consti Yhtiöt ostaa Raitayhtiöt sekä Espoon LVI-Sisustuksen. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Raitayhtiöiden ja Espoon LVI-Sisustuksen omistajat jatkavat Consti Yhtiöiden osakkaina ja johdossa.

Consti Yhtiöt omistaa suomalainen pääomasijoittaja Intera, yhdistyvien yhtiöiden johto ja Ramirentin entinen toimitusjohtaja Erkki Norvio. Intera ja Norvio ostivat Koja Tekniikan ja Mansen Putken viime elokuussa Koja-Yhtiöiltä.

”Constilla on hyvät tulevaisuudennäkymät eikä ala ole yhtä herkkä talouden suhdanteille kuin uudisrakentaminen”, sanoo Constin hallituksen puheenjohtaja Norvio.

Constin asiakkaita ovat ammattimaiset kiinteistönomistajat, yksityiset asunto-osakeyhtiöt ja rakennusliikkeet. Pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja Tampereen seudulla toimivan Consti Talotekniikan liikevaihto vuonna 2008 oli noin 36 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 94 työntekijää. Raitayhtiöt toimii Uudellamaalla ja sen liikevaihto oli vuonna 2008 noin 25 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 146 työntekijää. Mansen Putken pääasiallisena toiminta-alueena on Tampereen seutu. Yhtiön liikevaihto vuonna 2008 oli noin 4 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 23 työntekijää. Hanakat-markkinointiketjuun kuuluvan Espoon LVI-Sisustuksen pääasiallisena toiminta-alueena on pääkaupunkiseutu. Yhtiön liikevaihto vuonna 2008 oli noin 3 miljoonaa euroa ja sillä on 12 työntekijää.

Intera on vuonna 2007 perustettu suomalainen pääomasijoittaja, joka tekee enemmistösijoituksia hyvän kasvupotentiaalin omaaviin suomalaisiin yrityksiin. Interan ensimmäinen rahasto on Intera Fund I, jossa on sijoittajina pohjoismaisia institutionaalisia sijoittajia kuten Kuntien eläkevakuutus, Ilmarinen, Valtion Eläkerahasto ja Sjätte AP-fonden.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korjausrakentamisen alalla yritysjärjestely”

Jätä kommentti