Kokeile kuukausi maksutta

Metsähallituksen toimitalon rakentaminen aikaistuu Rovaniemellä

Metsähallitus aikoo aloittaa Rovaniemen keskustaan, Ounasjoen rantaan nousevan suuren puurakenteisen toimisto- ja näyttelyrakennuksensa rakennustyöt ensi kesänä. Vielä viime joulukuussa Metsähallitus arvioi, että rakennustyöt päästään aloittamaan vuoden 2009 loppupuolella. Pilkkeeksi ristitty rakennus valmistuu vuoden 2010 loppuun mennessä.

Metsähallitus aikoo aloittaa Rovaniemen keskustaan, Ounasjoen rantaan nousevan suuren puurakenteisen toimisto- ja näyttelyrakennuksensa rakennustyöt ensi kesänä. Vielä viime joulukuussa Metsähallitus arvioi, että rakennustyöt päästään aloittamaan vuoden 2009 loppupuolella. Pilkkeeksi ristitty rakennus valmistuu vuoden 2010 loppuun mennessä.

image

Näyttely- ja museokeskus Arktikumin viereen rakennettavaan taloon tulee noin 5 500 neliötä toimistotilaa sekä noin 650 neliömetrin laajuinen näyttelytila. Hankkeen rakentamiskustannuksiksi on arvioitu noin 10 miljoonaa euroa.

Pilkkeen suunnittelijaksi valittiin joulukuussa Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti Teemu Palo. Palon mielestä suunnittelutehtävä on mielenkiintoinen, onhan kyseessä kaupunkikuvan kannalta merkittävälle paikalle nouseva 135 ihmisen työpaikka ja vetovoimainen vierailukohde.

”Suunnittelussa pitää minusta lähteä sisältä ulospäin; tilojen käytettävyys on tärkein asia. Lujuus ja kestävyys ovat myös keskeisiä periaatteitani. Rakennuksen on jätettävä jälki aikaan, paikkaan ja ihmisten mieliin”, Palo totesi joulukuussa.

Metsähallituksen yhteyspäällikkö Kristiina Vuopalan mukaan puu on rakennusmateriaalina Metsähallitukselle uusiutuvien luonnonvarojen osaajana luonnollinen valinta.

”Halusimme sekä ympäristölinjaustemme mukaisen että arvokkaan rakennuspaikan arvoisen materiaalin. Puu on ainoa merkittävä, aidosti uusiutuva rakennusmateriaali, jota lisäksi kasvaa kaikkialla Suomessa. Puurakenteisen toimistotalon hiilidioksidipäästöt ovat vain kolmanneksen teräs- tai betonirakennuksiin verrattuna. Ilmastonmuutoksen torjumisessa puurakentamisella voi olla merkittävä rooli; puurakennus on pysyvä ja arvokas hiilinielu”, Vuopala sanoo. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsähallituksen toimitalon rakentaminen aikaistuu Rovaniemellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat