NCC saamassa koulujen rakennusurakoita elinkaarimallilla Espoossa

Espoossa sijaitsevien Hansakallion koulun, Soukan koulun sekä Karamalmens skolan peruskorjaus ja lisärakentaminen elinkaarimallilla on käynnistymässä. Espoon kaupunginhallitus käsittelee 27. huhtikuuta pidettävässä kokouksessaan hankkeita koskevan urakkatarjouksen hyväksymistä. Kaupunki sai yhteensä neljä tarjousta, joista kokonaisedullisimmaksi on arvioitu NCC Rakennus Oy:n tarjous. Kokonaishinta on 53 miljoonaa euroa, josta investointien osuus on hieman alle 30 miljoonaa euroa.

Espoossa sijaitsevien Hansakallion koulun, Soukan koulun sekä Karamalmens skolan peruskorjaus ja lisärakentaminen elinkaarimallilla on käynnistymässä. Espoon kaupunginhallitus käsittelee 27. huhtikuuta pidettävässä kokouksessaan hankkeita koskevan urakkatarjouksen hyväksymistä. Kaupunki sai yhteensä neljä tarjousta, joista kokonaisedullisimmaksi on arvioitu NCC Rakennus Oy:n tarjous. Kokonaishinta on 53 miljoonaa euroa, josta investointien osuus on hieman alle 30 miljoonaa euroa.

Suunnitelmien mukaan Karamalmens skolan rakennustyöt aloitetaan jo kesällä 2009, Hansakallion koulun syksyllä 2009 ja Soukan koulun kesällä 2011. Ylläpito alkaa kunkin vaiheen valmistuttua ja päättyy kaikkien kohteiden osalta toukokuun lopussa 2031. Siihen asti sopimuskumppani vastaa elinkaarimallin mukaisesti koulujen peruskorjaamisen ja lisärakentamisen lisäksi myös niiden ylläpidosta, kiinteistöpalveluista ja tarvittavasta peruskorjaamisesta.

Kaupunki puolestaan vastaa peruskorjaus- ja laajennushankkeiden rahoituksesta. Kiinteistön ylläpidosta kaupunki maksaa sopimuksen mukaisesti vuosittain. Mikäli hoidossa ilmenee puutteita, vuosimaksua alennetaan.

Ensimmäiset kolme koulua ovat vasta noin kolmasosa kaikista elinkaarimallilla peruskorjattavista kouluista Espoossa. Kaupunki valmistelee kilpailutusten jatkamista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC saamassa koulujen rakennusurakoita elinkaarimallilla Espoossa”

Vastaa