Oulun Karjasilta on Suomen paras asuinalue

Oulun Karjasilta on valittu yleisöäänestyksessä Suomen parhaaksi asuinalueeksi kuuden ehdokkaan joukosta.

Oulun Karjasilta on valittu yleisöäänestyksessä Suomen parhaaksi asuinalueeksi kuuden ehdokkaan joukosta.

Kilpailun perusteella asukkaat arvostavat turvallisuutta, luonnonläheisyyttä, lapsiystävällisyyttä, hyviä palveluja ja liikenneyhteyksiä. Uudenlaisen yhteisöllisyyden merkitys on nousussa.

Noin 2 800 asukkaan Karjasillalle tyypillisiä ovat 1940- ja 1950-lukujen taitteessa rakennetut rintamamiestalot, joita on muunneltu hallitusti ja hyvällä maulla vastaamaan nykypäivän asumistarpeita. Oulun kaupunki on laatinut alueelle pientalojen korjaus- ja rakennustapaohjeet.

 

Ympäristöministeriön, Tekesin ja tutkimuslaitosten edustajista koostuva asiantuntijaraati valitsi ehdotetuista alueista loppukilpailuun Oulun Karjasillan lisäksi Jyväskylän Lutakon, Kokkolan Koivuhaan, Tampereen Tammelan, Helsingin Arabianrannan ja Kirkkonummen Sundsbergin. Finalistit esiteltiin Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmassa MTV3-kanavalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun Karjasilta on Suomen paras asuinalue”

Vastaa