Suomen Sisäkattoyhdistys ry on valinnut Vuoden kohteeksi 2009 porvoolaisen Albert Edelfeltin koulun. Valinnassa kiinnitettiin huomiota koulun tilasuunnittelun ainutlaatuiseen ja ennakkoluulottomaan tapaan yhdistää näyttävyys ja toimivuus. Valinnalla halutaan myös kiinnittää huomiota kouluympäristöjen hyvinvointiin ja olosuhteiden parantamiseen. Sisäkattoyhdistys ry on valinnut Vuoden kohteen viisi kertaa.

Albert Edelfeltin koulusta Vuoden sisäkattokohde 2009

Suomen Sisäkattoyhdistys ry on valinnut Vuoden kohteeksi 2009 porvoolaisen Albert Edelfeltin koulun. Valinnassa kiinnitettiin huomiota koulun tilasuunnittelun ainutlaatuiseen ja ennakkoluulottomaan tapaan yhdistää näyttävyys ja toimivuus. Valinnalla halutaan myös kiinnittää huomiota kouluympäristöjen hyvinvointiin ja olosuhteiden parantamiseen. Sisäkattoyhdistys ry on valinnut Vuoden kohteen viisi kertaa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Vuoden kohteeksi valittu Albert Edelfeltin koulu valmistui kesällä 2009. Porvoon suurimmassa koulussa opiskelevat kaikki luokat ensimmäisestä yhdeksänteen. Kuudensadan oppilaan koulu asettaa omat vaatimuksensa suunnittelulle, koska arki koulussa on energistä ja äänekästä. Erityinen haaste oli alakerran korkea aula, joka toimii myös ruokasalina. Aulan katto taittuu koko rakennuksen sisäkaton korkeudella kiintoisaksi kaltevan vinoksi kolmioksi. Tämä asetti muun muassa akustisia haasteita.

 

”Albert Edelfeltin koulun valinta vuoden sisäkattokohteeksi perustui nimenomaan onnistuneeseen tapaan yhdistää näyttävyys ja tilan toimivuus”, toteaa Suomen Sisäkattoyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Seppänen. ”Huolellinen suunnittelu ja teknisen toteutuksen ammattitaito näkyvät vaativien tilojen hyvässä lopputuloksessa, kuten paikoin kahdeksan metriä korkeassa aulassa, liikuntasalissa ja akustiikaltaan lähes teatteritason näyttämöllä.”

 

Yhteistyökumppanit Albert Edelfetin koulun rakennushankkeessa:

  • Alakatto- ja akustiikka-tuotteet: Ecophon Focus Ds, Ecophon Super G, Ecophon Wall Panel, Acoustic One, Knauf regular ja globe, Puucomp
  • Alakattourakoitsija: Rakenne Tikka
  • Arkkitehtitoimisto: Leena Yli-Lonttinen / Leena Yli-Lonttinen & Jani Ristimäki
  • Akustiikkasuunnittelu: Akukon / Janne Hautasalo
  • Asentaja: Sami Piiroinen

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Albert Edelfeltin koulusta Vuoden sisäkattokohde 2009”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi