Kokeile kuukausi maksutta

Kotkan Merikeskus Vellamosta Vuoden 2007 sisäkattokohde

Sisäkattoyhdistys Ry:n teollisuusjäsenet ovat valinneet Kotkan Merikeskus Vellamon Vuoden 2007 sisäkattokohteeksi. Valintaraadin perusteluiden mukaan Merikeskus Vellamossa on sekä materiaaleiltaan että asennustöiltään vaativia sisäkatto- ja seinäpintoja. Asennuksen teki haasteelliseksi erityisesti rakennustyömaan sijainti meren rannalla. Työmaan asennusaikaiset ilmankosteuden vaihtelut ja alhainen lämpötila edellyttivät huolellisuutta erityisesti tammiviilupintaisten sisäkattolevyjen asennuksessa.

Sisäkattoyhdistys Ry:n teollisuusjäsenet ovat valinneet Kotkan Merikeskus Vellamon Vuoden 2007 sisäkattokohteeksi. Valintaraadin perusteluiden mukaan Merikeskus Vellamossa on sekä materiaaleiltaan että asennustöiltään vaativia sisäkatto- ja seinäpintoja. Asennuksen teki haasteelliseksi erityisesti rakennustyömaan sijainti meren rannalla. Työmaan asennusaikaiset ilmankosteuden vaihtelut ja alhainen lämpötila edellyttivät huolellisuutta erityisesti tammiviilupintaisten sisäkattolevyjen asennuksessa.
Kuuntele juttu

image

Heinäkuun 11. päivänä avautuva Merikeskus Vellamo on museorakennus Kotkan satamamiljöössä Kantasatamassa. Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon näyttely-, työ, opetus- ja seminaaritilojen lisäksi rakennuksessa on 215-paikkainen auditorio, laaja meriaiheinen kirjasto sekä ravintola.

Sisätiloissa on käytetty hyvin monipuolisesti erilaisia, eri toimittajien sisäkatto- ja seinäverhousmateriaaleja. Suoria tammiviilukattoja on noin 1 700 neliömetriä ja kaarevia tammiviilukattoja noin 500 neliötä. Tammiviilutettua seinäpintaa on yhteensä 3 800 neliötä, josta kaarevaa noin 340 neliötä. Lisäksi kohteessa on hitsattuja 3 millimetrin lankaverkkokattoja noin 1 600 neliötä ja Rigitone-kipsikattoa 650 neliötä. Myös auditorion kaarevat seinäpinnat on toteutettu Rigitonella ja sileällä kipsillä. Yhteensä katto- ja seinäverhousten määrää kohteessa on yli 12 500 neliötä.

Merikeskus Vellamon arkkitehtisuunnittelun takana on Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti Ilmari Lahdelma. Akustisesta suunnittelusta vastaa Insinööritoimisto Akukon Oy. Kohteen projektinjohtourakoitsija on Lemcon Oy.

Samassa yhteydessä Sisäkattoyhdistys valitsi vuoden sisäkattoasentajiksi Merikeskus Vellamon alakatto- ja seinäverhoustöiden etumiestehtävässä työskennelleen Risto Markkulan Inlook Oy:stä sekä Jonna Heinosen Rakennusurakointi Tuplataso Oy:stä.

Sisäkattoyhdistys valitsi vuoden kohteen tänä vuonna neljännen kerran. Vuonna 1986 perustettu Sisäkattoyhdistys Ry koostuu urakoitsija- ja teollisuusjäsenistä, joita on nykyisellään 34.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kotkan Merikeskus Vellamosta Vuoden 2007 sisäkattokohde”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat