Kokeile kuukausi maksutta

Firan liikevaihto kaksinkertaistuu vuonna 2010

Fira Oy:llä on tällä hetkellä meneillään useita suuria urakoita. Yhtiö urakoi muun muassa metrovarikon kehittämistöitä Itä-Helsingissä ja rakentaa metrovalvomoa Herttoniemeen. Metrotöiden ja muiden meneillään olevien urakoiden ansiosta Firan liikevaihto kaksinkertaistuu tänä vuonna ja henkilöstön määrä on kasvanut 45:een viime vuodenvaihteen alle 30:stä.

Fira Oy:llä on tällä hetkellä meneillään useita suuria urakoita. Yhtiö urakoi muun muassa metrovarikon kehittämistöitä Itä-Helsingissä ja rakentaa metrovalvomoa Herttoniemeen. Metrotöiden ja muiden meneillään olevien urakoiden ansiosta Firan liikevaihto kaksinkertaistuu tänä vuonna ja henkilöstön määrä on kasvanut 45:een viime vuodenvaihteen alle 30:stä.

Metrovarikon kehittämistyöt Roihupellossa käynnistyivät elokuun alussa. Hankkeessa on yhdistetty kaksi työmaata, vaiheet 1 ja 2, yhdeksi työmaaksi. Molemmat Firalle urakkakilpailun kautta tulleet vaiheet toteutetaan samalla tontilla.

”Yhteensä kehittämisvaiheet muodostavat 11 miljoonan euron urakan eli ihan jokapäiväisestä projektista ei ole kyse”, toimitusjohtaja Jussi Aho toteaa.

Firan toinen metrourakka on käynnissä Herttoniemessä, missä yhtiö rakentaa valvomoa olemassa olevien metroratojen sivuille ja päälle samaan aikaan kun radat ovat koko ajan toiminnassa – siinä mielessä kyseessä on ainutlaatuinen hanke.

Vielä luultuakin ainutlaatuisempi urakasta tuli, kun lähtötiedoista poiketen rakennusalueelta löytyi 300-millinen runkovesijohto, joka syöttää vedenjakelua Pohjois-Herttoniemeen. Runkovesijohto piti siirtää rakennustöiden tieltä, mistä tuli useiden viikkojen viivästys aikatauluun. Fira rakensi väliaikaisen linjaston rakennusalueen ulkopuolelle. Sen jälkeen työt Herttoniemessä ovat sujuneet alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Metrovalvomo on 5,5 miljoonan euron urakka.

Miljoonaurakoita myös Vantaalla ja Kotkassa

Vantaalla Fira aloitti Havukosken paloaseman rakennustyöt viime talvena ja uusi asema valmistuu kuluvan vuoden lopulla. Kohteen toiminnallisuus edellyttää tavallisesta rakentamisesta hieman poikkeavaa toteutusta. Firalle Havukosken paloasema merkitsee 3,2 miljoonan euron urakkaa.

Firan palveluajattelun prosessi konkretisoituu hyvin Kotkassa, jonne rakennettava Kotka Yacht Store on hyvä esimerkki hankkeen jalostamisesta yhteistyössä asiakkaan kanssa. Rakennettavalle isojen veneiden huolto- ja talvisäilytyshallille kehitettiin kesäkäyttöä ja halliin suunniteltiin kesäkäyttöön tarvittavat valmiudet, kuten vesi- ja sähkölinjat.

Ajatuksia Kotka Yacht Storesta pyöriteltiin Firan kehityspäällikkö Anni Rouvisen ja työpäällikkö Miska Erikssonin sekä asiakkaan ja arkkitehdin yhteistyönä Firan kehittämässä Verstas-mallissa kolmessa eri vaiheessa yhteensä viisi kertaa. Aluksi koottiin dokumentaatio hankkeen tietopohjasta, seuraavaksi laadittiin hankkeen vaatimuskartta ja alustavat ratkaisuvaihtoehdot ja kolmannessa vaiheessa tuotettiin ratkaisuja hanketta ja itse rakennusta varten.

”Verstas-työskentelyn tuloksena pääsimme lähtökohtana olleesta ideasta tuloksiin parissa kuukaudessa: meillä oli vaatimuskartan tuottaman kokonaisnäkemyksen avulla haetut liiketoiminnan kannalta parhaat ratkaisut, L2-tasoiset piirustukset ja rakennustapaselostus, eritelty tavoitekustannusarvio rakennuksen investointikustannuksista, arvio kiinteistön ylläpitokustannuksista ja urakkasopimus liitteineen”, Rouvinen kertoo.

Kokonaisuudessaan Kotka Yacht Store on rakennusliike Firalle 5,7 miljoonan euron hanke.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Firan liikevaihto kaksinkertaistuu vuonna 2010”

  1. Hyvä Fira niin pitää T KK-Teräs mekin tullaan perässä

    1. Ja ulkomaalaisella työvoimalla!!!!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat