Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpito kallistui kolmosneljänneksellä

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2010 kolmannella neljänneksellä 3,2 prosenttia vuoden 2009 vastaavasta ajanjaksosta. Vuoden 2010 toiseen neljännekseen verrattuna kustannukset nousivat 0,7 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2010 kolmannella neljänneksellä 3,2 prosenttia vuoden 2009 vastaavasta ajanjaksosta. Vuoden 2010 toiseen neljännekseen verrattuna kustannukset nousivat 0,7 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Ylläpitokustannuksista vuodessa eniten kallistuivat vesi- ja jätevesikustannukset, 7,2 prosenttia. Käyttösähkön kustannukset nousivat 7,0 prosenttia, lämpökustannukset 3,6 prosenttia, hoitokustannukset 2,9 prosenttia, työkustannukset 2,0 prosenttia, tarveaineiden kustannukset 1,8 prosenttia, muut kustannukset prosentin ja kunnossapitokustannukset 0,9 prosenttia.

Talotyypeittäin tarkasteltuna eniten nousivat teollisuushallien ylläpitokustannukset, 5,2 prosenttia. Koulurakennusten ylläpitokustannukset nousivat 3,5 prosenttia, terveyskeskusten ja myymälärakennusten 3,1 prosenttia, toimistorakennusten 2,6 prosenttia ja asuinkerrostalojen 2,1 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpito kallistui kolmosneljänneksellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat