CapMan ostaa Pohjolan Design-Talon – uusi toimitusjohtaja nimitetään myöhemmin

Kaksi CapManin hallinnoimaa rahastoa ostaa puurakenteisia, muuttovalmiita omakotitaloja valmistavan Pohjolan Design-Talo Oy:n Ruukki Groupilta. Kauppahinnaksi on sovittu noin 76 miljoonaa euroa. Lopullinen hinta täsmentyy vielä kaupan toteutumishetken tasearvojen mukaisesti. Järjestely on ehdollinen muun muassa kilpailuviranomaisen hyväksynnälle, ja sen odotetaan toteutuvan helmikuussa 2011. Samassa yhteydessä toteutetaan järjestely, jossa Pohjolan Design-Talon johto tulee yhtiön omistajaksi noin 20 prosentin osuudella, jolloin CapManin rahastoille jää noin 80 prosentin osuus.

Kaksi CapManin hallinnoimaa rahastoa ostaa puurakenteisia, muuttovalmiita omakotitaloja valmistavan Pohjolan Design-Talo Oy:n Ruukki Groupilta. Kauppahinnaksi on sovittu noin 76 miljoonaa euroa. Lopullinen hinta täsmentyy vielä kaupan toteutumishetken tasearvojen mukaisesti. Järjestely on ehdollinen muun muassa kilpailuviranomaisen hyväksynnälle, ja sen odotetaan toteutuvan helmikuussa 2011. Samassa yhteydessä toteutetaan järjestely, jossa Pohjolan Design-Talon johto tulee yhtiön omistajaksi noin 20 prosentin osuudella, jolloin CapManin rahastoille jää noin 80 prosentin osuus.

image

CapManin senior partner Tuomo Raasion mukaan myös Design-Talon johtoportaassa tapahtuu yritysjärjestelyn myötä muutoksia. Design-Talon toimitusjohtajana toukokuusta 2010 toiminut Thomas Hoyer jää Ruukki Groupin palvelukseen talousjohtajaksi. Näin ollen Design-Talolle tulee uusi vetäjä ja myös toinen johtajanimitys on tulossa. Koska yritysjärjestelykin on vielä lopullista hyväksyntää vaille, Raasio ei halua tässä vaiheessa puhua uusien johtajien nimistä. Nimet julkistettaneen yritysjärjestelyn toteutumisen yhteydessä. Myös nämä tulevat johtajat saavat oman osansa Design-Talon osakkeista.

Sijoituksen Pohjolan Design-Taloon tekevät rahastot ovat CapMan Buyout IX ja CapMan Mezzanine V, joissa CapMan on merkittävä sijoittaja. CapManin sijoituksen tavoitteena on vahvistaa Design-Talon asemaa kasvavilla muuttovalmiiden talojen markkinoilla Suomessa.

”Design-Talo on kehittänyt voimakkaasti toimintaansa ja tuotevalikoimaansa vastaamaan kuluttajien tarpeita. Design-Talolla on vahva yrityskulttuuri, ja sen vuoksi uskomme yhtiöllä olevan hyvät mahdollisuudet kasvattaa markkinaosuuttaan omakoti- ja rivitaloissa sekä loma-asunnoissa”, Raasio sanoo.

Ruukki Groupin osalta Pohjolan Design-Talon myymisen taustalla on yhtiön puunjalostusliiketoiminnan arviointiprosessi. Design-Talon edustama talonrakennusliiketoiminta on ollut osa Ruukki Groupin puunjalostusliiketoimintaa. Arviointiprosessin tuloksena Ruukki Group on päätynyt siihen, että talonrakennus ei kuulu yhtiön ydinliiketoimintoihin. Yhtiön tavoitteena on jatkossa kasvaa integroituna mineraalien jalostajana ja valmistajana.

Vuonna 1990 perustettu Design-Talo valmistaa puurakenteisia, muuttovalmiita omakotitaloja suomalaisille kotitalouksille avaimet käteen -periaatteella. Tammi-syyskuussa 2010 Design-Talon liikevaihto oli 33,1 miljoonaa euroa ja voitto ennen veroja 6,2 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli vuoden 2010 lopussa 154 henkeä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “CapMan ostaa Pohjolan Design-Talon – uusi toimitusjohtaja nimitetään myöhemmin”

  1. Pohjolan risaintalo on lyönyt rahoiksi muuttovalmiin ensiasunnon ostajilla katteettomilla lupauksilla ja suden teolla. Onnistumiset olleet satunnaisia. Sähköasennuksetkin on tehnyt laittomassa tilassa oleva alihankkija, jonka risaintalo osti itselleen.

  2. Onko Ruukki Groupille selvinnyt Pohjolan Design-Talon mukana tulleet vastuut huonosta rakentamisesta ja asiakkaiden vaiennetuista ongelmista?

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat