Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustyömaan putoamissuojauksen puute toi sakot

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on 2. helmikuuta tuominnut rakennustyömaan vastaavana mestarina toimineen työnjohtajan 20 päiväsakon eli 540 euron suuruiseen sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli helmikuussa 2009 Juustoportti Catering Oy:n rakennustyömaalla tapahtunut työtapaturma, jossa työntekijä loukkaantui pudottuaan yli kolmen metrin korkeudelta kattotasanteen kautta lastauslaiturille. Putoamiskohdasta puuttui suojakaide.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on 2. helmikuuta tuominnut rakennustyömaan vastaavana mestarina toimineen työnjohtajan 20 päiväsakon eli 540 euron suuruiseen sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli helmikuussa 2009 Juustoportti Catering Oy:n rakennustyömaalla tapahtunut työtapaturma, jossa työntekijä loukkaantui pudottuaan yli kolmen metrin korkeudelta kattotasanteen kautta lastauslaiturille. Putoamiskohdasta puuttui suojakaide.

Kuuntele juttu

Työsuojeluviranomainen katsoi, että työturvallisuusmääräyksiä oli rikottu, koska putoamissuojaus oli laiminlyöty, vaikka kysymyksessä oli korkealla tehtävä työ, jossa työntekijä saattoi pudota kolme metriä korkeammalta. Suoritettavana ollut korjaus- ja saneerausrakentaminen olisi vaarallisen luonteensa vuoksi edellyttänyt erityistä huolellisuutta turvallisuusjärjestelyissä.

Käräjäoikeus totesi, että putoamissuojaus oli työturvallisuusmääräysten vastaisesti laiminlyöty ja tuomitsi työnjohtajan sakkorangaistuksen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennustyömaan putoamissuojauksen puute toi sakot”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat