Kokeile kuukausi maksutta

Arto Merisalo puolustautuu Rovaniemen kelkkatehtaan lahjussyytteiltä

Nova Kiinteistökehityksen entinen toimitusjohtaja Arto Merisalo pitää omaa rooliaan vähäisenä Rovaniemen moottorikelkkatehdashankkeessa. Siitä huolimatta hän osasi odottaa saavansa syytteen asiassa. ”Pidän valtakunnansyyttäjän ratkaisua siksi odotettuna kun huomioidaan, että samainen syyttäjätaho nosti syytteen myös vastaavanlaisessa asiassa kansanedustaja Ilkka Kanervaan liittyen”, Merisalo kirjoittaa toimituksille osoittamassaan kommentissa.

Nova Kiinteistökehityksen entinen toimitusjohtaja Arto Merisalo pitää omaa rooliaan vähäisenä Rovaniemen moottorikelkkatehdashankkeessa. Siitä huolimatta hän osasi odottaa saavansa syytteen asiassa. "Pidän valtakunnansyyttäjän ratkaisua siksi odotettuna kun huomioidaan, että samainen syyttäjätaho nosti syytteen myös vastaavanlaisessa asiassa kansanedustaja Ilkka Kanervaan liittyen", Merisalo kirjoittaa toimituksille osoittamassaan kommentissa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske vaatii Merisalolle, toiselle Nova-yhtiöiden ex-johtajalle Tapani Yli-Saunamäelle sekä Rovaniemen kaupunginhallituksen ex-puheenjohtajalle Ari Ruotsalaiselle rangaistusta kelkkatehdashankkeesta. Syyttäjä epäilee, että hanketta on vauhditettu lahjuksilla.

Merisalo arvioi, että suurin syy hänen syytteeseen asettamiselleen kelkkatehdasjutussa oli se, että hän oli mukana tapaamisessa, jossa sovittiin Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n (KMS) Ari Ruotsalaiselle antamasta vaalituesta marraskuun lopussa 2006. Merisalon mukaan kelkkatehdashanke tuli Novan tietoon Tapani Yli-Saunamäen Rovaniemen käynnin yhteydessä 20.2.2007 ja neuvottelut tehtaan rakentamiseksi lähtivät liikkeelle sen jälkeen. Merisalon mukaan hän ei ollut mukana kyseisessä tapaamisessa.

Merisalo kertoo pitäneensä alun perin mahdottomana, että hän saa syytteen Rovaniemen kelkkatehdasasiassa, mutta Kanervaan liittyvän syyteharkinnan jälkeen Merisalo ymmärsi joutuvansa Yli-Saunamäen kanssa ”tulilinjalle” asiassa. Merisalon mukaan tärkein kysymys asiassa on, että Rovaniemen kaupunki on muuttanut kaavan itse omistamistaan tonteista ja myynyt uuden yhdistetyn tontin sitten kaavamuutoksen jälkeen kiinteistöyhtiölle, joka toteutti tehdaskiinteistön rakentamisen. ”Omaan järkeeni ei mahdu, missä yhteydessä ja miten olisimme Tapani Yli-Saunamäen kanssa voineet syyllistyä lahjuksen antamiseen”, Merisalo kirjoittaa.

Merisalo kertoo pyytäneensä itse kesällä 2009, että poliisi, mieluiten KRP, avaisi Rovaniemen moneen kertaan eri viranomaistahoissa tutkitun jutun ja kävisi sen läpi ”tarkalla seulalla”. Hän sanoo olevansa tyytyväinen, että asia käsitellään oikeudessa, jotta voidaan esittää laaja näyttö ja todentaa tapahtumat todistajien kuulemisen kautta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arto Merisalo puolustautuu Rovaniemen kelkkatehtaan lahjussyytteiltä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat