Kokeile kuukausi maksutta

Risto Vahanen valittiin RIL:n puheenjohtajaksi

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL valitsi syysliittokokouksessaan uudet jäsenet RILin hallitukseen kaudelle 2012-2014. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Risto Vahanen, joka toimii Vahanen Yhtiöiden hallituksen puheejohtajana. Tällä hetkellä puheenjohtajana toimii Ralf Lindberg.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL valitsi syysliittokokouksessaan uudet jäsenet RILin hallitukseen kaudelle 2012-2014. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Risto Vahanen, joka toimii Vahanen Yhtiöiden hallituksen puheejohtajana. Tällä hetkellä puheenjohtajana toimii Ralf Lindberg.

Hallituksen jäseniksi valittiin uutena tamperelainen Petri Laurikka, joka on A-Insinöörit Oy:n toimitusjohtaja. Uutena valittiin myös Finnish Water Forumin toimitusjohtaja Katri Mehtonen ja Helsingin kaupungin aluerakentamispäällikkö Kyösti Oasmaa.

Hallituksessa jatkavat Harri Kailasalo, Matti Levomäki, Mari Päätalo, Jani Saarinen, Pekka Seppälä, Mika Reima, Topi Tissari ja Susanne Vatanen.

 RILin toimitusjohtajana toimii Helena Soimakallio.

Tätä artikkelia on kommentoitu 11 kertaa

11 vastausta artikkeliin “Risto Vahanen valittiin RIL:n puheenjohtajaksi”

  1. Ristolla taitaa olla uutena puheenjohtajana olo kuin Jolon panttivangilla. Tarkoitan tällä sitä, että RI:n on aika vaikea löytää omaa linjaa konsensushakuisessa rakennusalan järjestökentässä. Rakennusteolliisuus RT sanelee yleisen linjan ja se on tietenkin työnantajan ja suurten yritysten linja, mikä on muistettava kaikissa kannanotoissa, kun puhutaan laadusta, vastuuajoista tai vaikkapa rakentamisen hinnasta. Kuka ajoi suomalaisen rakennusalan henkilökunnan etua silloin kun portit avattiin ulkomaiselle työvoimalle? SAFA puolestaan on se järjestö, joka vetää arkkitehtuurilinjaa, tietenkin niin kotiin päin kuin tuosta liiton varapuheenjohtajan valearkkitehtikannasta vain voi päätellä. Mikä on sitten se rakentamispolitiikka, joka yhdistäisi rakennusinsinöörejä? Ainakin Aalto-yliopiston kehittämisessä RIL:n äänen olisi soinut kuuluvan. Nyt taitaa olla jo myöhäistä.

  2. Ei tämä ole mitään hallitus vaan komitea= 11 henkeä.

  3. 11 hengen hallitus on komitea. Päätöksenteko ?

    Rakentamisen laatu on valtava ongelma johon pitää tarttua uusin eväin.

    1. Niin todella ” rakentamisen laatu ” , mitähän tämä järjestö voisi tehdä asian eteen yksin ? Ei todennäköisesti yhtään mitään , oli johdossa minkälaisia ” ristoja ” tahansa. Se mitä RIL : n toivoisi tekevän on laskeutua vähän rakentamaltaan , horjuvalta , jalustaltaan hieman kohti nykymaailmaa . Se on mm. aktiivinen haenta yhteistoimintaan muiden vaastaavien insinööri- ja arkkitehtiliittymien kanssa ja yhdessä suuntaus yhteiskuntaan ja sen sisällä asiakkaisiin ja heidän tarpeisiin.

  4. Hieno Risto!
    Jo oli aikakin että tuuliajolla oleva paatti saa uuden kipparin.

    1. Risto voisi heti ensimmäisenä työpäivänään ottaa yhteyttä RIA:n ja RKL:n puheenjohtajiin ja ehdottaa Rakennusinsinöörien liiton puheenjohtajana kaikkia muitakin rakennusinsinöörejä liittymään mukaan. Miksi rakennusinsinööreillä pitää olla kolme liittoa hajottamassa voimia. Kolme liittoa on jäänne siltä ajalta, kun koulutus oli kolmeportainen. Yhden liiiton sisään mahtuu sitten erilaisia kulttuureja edustavia jaoksia, kuten TKK:n rakennusosaston muistoyhdistys, rakennusteknikkojen pilkkiseura tai valearkkitehtien taidepiiri.

  5. Vahanen voisi jyrätä RIL:iin asiakaslähtöisyyttä. Nythän on semmoinen tuntuma, että etuliittona RIL jäsenmaksujen, osallistumismaksujen ja julkaisumyynnin kautta huolehtii oman palvelusväkensä etuisuuksista – lomista, työajoista ja palkoista – ilman kehuttavaa joustoa. Ainakin meikäläien on kokenut RIL:n hyvin jäykäksi ja ensisijaisesti omaa etuaan palvelevaksi organisaatioksi.

    1. RIL on viime vuosina profiloitunut pitkälti toimitusjohtajaan, joka näyttää haluavan korostaa omaa ja RIL:n ylemmyyttä ja vanhan ajan bisnesajattelua palvelu- ja yhteistyöhenkisyyden sijaan. RIL:n aloitteellisuus on viime vuosina ollut kovin köykäistä ja näkyminen vajavaista. Joskus toimitusjohtaja näyttää ottavan kärjekkäästi kantaa johonkin asiaan- koettaen sittemmin parhain päin selitellä vaikeaselkoisia sanontojaan.

      1. Olisi tosiaan yhteistyön kehittämisen paikka. Ensin RIL:n sisällä (antaisi Soimakallio enemmän näkyvyyttä muillekin..) ja sitten liittojen ja järjestöjen kesken.

  6. Yllättävän kriittisiä kommentteja RILlliä kohtaan. Omasta mielestäni RIL on profiloitunut resursseihinsa nähden kohtuullisen näyttävästi monilla erilaisilla ulostuloilla. Esimerkkinä Roti, joka tekee työtä meidän kaikkien rakennusalalla toimivien työn merkityksen esiin nostamiseksi. Se mitä RIL voi tehdä rakentamisen laadun parantamiseksi on aika vähän siihen nähden, mitä me itse kukin voimme tehdä sen eteen. Toki aina on myös varaa parantaa, mutta lähtötaso ei ole mielestäni huono.

    1. Siispä hyvä, että RIL:n navigointiin saadaan uusia koeteltuja tuulia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat