Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Suomenojan lintualueen tuntumaan kaavaillaan 360-metristä siltaa

Espoon Suomenlahdentielle suunnitellaan siltaa, joka ylittää Tiistilän ja Finnoon välillä Finnobäckenin laakson. Sillan yleissuunnitelma on juuri valmistunut. Sillasta tulee jännitetty betoninen palkkisilta, jonka pituus on 360 metriä. Sillan kustannusarvio on 12 miljoonaa euroa ja se on tutkituista siltavaihtoehdoista halvin. Sillan rakentaminen alkaa syksyllä 2013 ja sen tulee olla valmis metron aloittaessa liikennöinnin Matinkylään syksyllä 2015.

Espoon Suomenlahdentielle suunnitellaan siltaa, joka ylittää Tiistilän ja Finnoon välillä Finnobäckenin laakson. Sillan yleissuunnitelma on juuri valmistunut. Sillasta tulee jännitetty betoninen palkkisilta, jonka pituus on 360 metriä. Sillan kustannusarvio on 12 miljoonaa euroa ja se on tutkituista siltavaihtoehdoista halvin. Sillan rakentaminen alkaa syksyllä 2013 ja sen tulee olla valmis metron aloittaessa liikennöinnin Matinkylään syksyllä 2015.

Kuuntele juttu

image

Suomenojan kosteikkoalueen pohjoispuolelta ylittävästä sillasta rakennetaan korkealaatuinen maamerkki, jolla on alueen tunnistettavuutta korostava ilme. Sillan rakentamisaika on pitkä, koska lintujen pesimäaikana siltaa ei voida rakentaa. Parhaillaan laaditaan asemakaavaa, joka mahdollistaa kadun ja sillan rakentamisen kauemmaksi arvokkaasta lintualueesta.

Kun Suomenlahdentien läntinen osuus valmistuu, liikenne Matinkylän suunnasta Finnooseen kulkee uutta siltaa pitkin. Samalla sillan erillisellä leveällä jalankulkuosalla on tilaa myös kosteikon lintujen tarkkailuun.

Espoon nimistöryhmä esittää sillalle nimeä Finnevikinsilta – Finneviksbron. Finnevik on historiallisesti merkittävä paikannimi, joka tarkoitti keskiajalla Finnoon alkukylää ja sen luona ollutta lahtea. Finnevik oli 1400- ja 1500-luvulla myös verotusalueen nimenä. Finnoon–Kaitaan visiota pohtinut Suur-Espoonlahden kehitys ry:n työryhmä esitti 2010 idean, että nimi Finnevik olisi nostettava uudelleen näkyvään asemaan seudun nimistössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Suomenojan lintualueen tuntumaan kaavaillaan 360-metristä siltaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat