Pohjola palkitsi SRV:n työturvallisuustoiminnan kehittämisestä

Pohjola Vakuutus on palkinnut SRV:n pitkäjänteisestä rakennusalan työturvallisuustoiminnan kehittämisestä uudella valtakunnallisella työturvallisuuspalkinnolla. ”SRV:ssä turvallisuus ei ole pelkkää sanahelinää. Siellä sen merkitys on ymmärretty toimitusjohtajasta aliurakoitsijoihin asti”, Antti Nyrhinen Pohjola Vakuutuksen Riskienhallinnan osaamiskeskuksesta sanoi.

Pohjola Vakuutus on palkinnut SRV:n pitkäjänteisestä rakennusalan työturvallisuustoiminnan kehittämisestä uudella valtakunnallisella työturvallisuuspalkinnolla. "SRV:ssä turvallisuus ei ole pelkkää sanahelinää. Siellä sen merkitys on ymmärretty toimitusjohtajasta aliurakoitsijoihin asti", Antti Nyrhinen Pohjola Vakuutuksen Riskienhallinnan osaamiskeskuksesta sanoi.

Turvallinen toiminta rakennustyömailla edellyttää, että kaikki tuntevat yhteiset pelisäännöt ja toimintatavat. Hyvän työmaaperehdytyksen varmistamiseksi SRV ja Pohjola ovat yhteistyössä kehittäneet erityisen Viisari-työmaaoppaan, joka jaetaan koko työmaahenkilöstölle alihankkijat mukaan lukien. Viisarista on tullut vakiokäytäntö SRV:lle ja myöhemmin Työtuvallisuuskeskus TKK:n Turvallisesti Raksalla -oppaiden myötä koko rakennusalalle.

SRV:n suurimmilla työmailla on käytössä myös turvataustaryhmä, joka kokoontuu kolmen kuukauden välein.

”Tämä on aitoa ja laajaa yhteistyötä, ryhmässä ovat mukana meidän ja Pohjolan edustajien lisäksi myös viranomaiset ja muut sidosryhmät. Riskienhallinnan ja turvallisuuden kehittäminen on aina jatkuvaa yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa”, SRV:n turvallisuuspäällikkö Jari Korpisaari toteaa.

Harmaan talouden torjuntaan SRV on kehittänyt sähköisen verkostorekisterin. Verkostorekisterin avulla on mahdollista helposti seurata suurten hankkeiden koko alihankkijaketjua yksittäiseen työntekijään asti. Järjestelmän avulla voidaan ehkäistä harmaan talouden esiintymistä SRV:n työmailla, ohjeistaa alihankkijoita sekä edistää työturvallisuutta.

Verkostorekisteriin kirjataan työntekijän suorittamat ammattipätevyydet sekä työkohdeperehdytykset, jolloin työmailla voidaan reaaliaikaisesti varmistua siitä, että tiettyä työtehtävää suorittaa SRV:n hyväksymä ammattitaitoinen työntekijä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjola palkitsi SRV:n työturvallisuustoiminnan kehittämisestä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi