Google laajentaa Haminassa 150 miljoonalla – rakentaminen tuo töitä jopa 500:lle

Hakukoneyhtiö Google kaksinkertaistaa Haminan palvelinkeskuksensa koon ja investoi siihen 150 miljoonaa euroa. Rakentamisvaihe työllistää yhtiön mukaan parhaimmillaan jopa 500 henkeä. Muutostöiden arvellaan kestävän puolisentoista vuotta.

Hakukoneyhtiö Google kaksinkertaistaa Haminan palvelinkeskuksensa koon ja investoi siihen 150 miljoonaa euroa. Rakentamisvaihe työllistää yhtiön mukaan parhaimmillaan jopa 500 henkeä. Muutostöiden arvellaan kestävän puolisentoista vuotta.

”Olemme investoimassa 150 miljoonaa euroa lisää laajentaaksemme Haminan palvelinkeskusta, joka jo nyt kuuluu luokkansa energiatehokkaimpiin maailmassa”, Googlen palvelinkeskuspäällikkö Dieter Kern sanoo tiedotteessa.

Entiseen Stora Enson paperitehtaaseen rakennettu palvelinkeskus hyödyntää merivesijäähdytysjärjestelmää, joka on Googlen mukaan ensimmäinen laatuaan maailmassa.

Rakentamisvaihe työllistää yhtiön mukaan parhaimmillaan jopa 500 insinööriä ja rakennustyöntekijää. Muutostöiden arvellaan kestävän puolisentoista vuotta. Samassa yhteydessä restauroidaan Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen julkisivu.

Viime syyskuussa toimintansa käynnistänyt palvelinkeskus työllistää tällä hetkellä 90 henkeä. Google arvioi laajennetun palvelinkeskuksen tuovan työtä 25 uudelle työntekijälle, kun täysipäiväiset työntekijät ja alihankkijat lasketaan mukaan.

Yhtiön tämänpäiväiseen lehdistötilaisuuteen Haminassa osallistui myös presidentti Sauli Niinistö.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Google laajentaa Haminassa 150 miljoonalla – rakentaminen tuo töitä jopa 500:lle”

Jätä kommentti