Virolaisten rakennusyritysten luottoluokitukset suomalaisia parempia

Suomen Asiakastieto Oy:n ja sen virolaisen yhteistyökumppanin Krediidiinfo AS:n vertailun mukaan rakennusalan yritykset Virossa ovat tällä hetkellä luottoluokitukseltaan vahvemmassa kunnossa kuin alan yhtiöt Suomessa. Virossa runsaalla 12 prosentilla on vahva luokitus (AAA, AA+), kun Suomessa niiden osuus jää kahdeksaan prosenttiin.

Suomen Asiakastieto Oy:n ja sen virolaisen yhteistyökumppanin Krediidiinfo AS:n vertailun mukaan rakennusalan yritykset Virossa ovat tällä hetkellä luottoluokitukseltaan vahvemmassa kunnossa kuin alan yhtiöt Suomessa. Virossa runsaalla 12 prosentilla on vahva luokitus (AAA, AA+), kun Suomessa niiden osuus jää kahdeksaan prosenttiin.

Vastaavasti heikkoja (B, C) on virolaisista rakennusyrityksistä vain joka kymmenes. Suomessa näiden korkeariskisten yritysten osuus on kivunnut jo yli 20 prosenttiin.

Virossa toimii noin 130 000 aktiivista rekisteröityä yritystä, 33 000 yksityisyrittäjää ja saman verran niin sanottuja non-profit-yrityksiä ja -säätiöitä eli luottoluokitus on saatavilla lähes 200 000 yhteisöstä. Niin Suomessa kuin Virossakin luottoluokitusten tärkein taustatieto on yrityksen tilinpäätös. Suomen Asiakastieto Oy:n ja Krediidiinfo AS:n luokitusmallit huomioivat lisäksi muun muassa maksuhäiriömerkinnät ja muut maksutapatiedot.

Virolaisyrityksistä noin neljällä prosentilla on verojen maksuun liittyviä maksuhäiriömerkintöjä ja kolmella prosentilla muita häiriömerkintöjä. Krediidiinfon tilastojen mukaan yrityksillä on rästissä yhteensä noin 170 miljoonan euron edestä veroja ja muita maksuja.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Virolaisten rakennusyritysten luottoluokitukset suomalaisia parempia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat