Kokeile kuukausi maksutta

Kerrostalon uusintapaalutus maksaa putkiremontin verran

Talon tukipaalutuksen uusiminen on yksi kalliista yllätyksistä, jotka voivat kohdata asunnonomistajaa. Esimerkiksi kerrostalon puisten paalujen uusiminen vihlaisee tuntuvasti asunnonomistajien pankkitileillä.

Talon tukipaalutuksen uusiminen on yksi kalliista yllätyksistä, jotka voivat kohdata asunnonomistajaa. Esimerkiksi kerrostalon puisten paalujen uusiminen vihlaisee tuntuvasti asunnonomistajien pankkitileillä.

”Paalutuksia voidaan tehdä muutamalla eri menetelmällä. Hyvin karkeasti voi arvioida, että paalutus maksaa saman verran kuin putkiremontti”, arvioi turkulainen isännöitsijä Esa Suovanen.

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n asiakaspäällikkö Jouko Törnqvist on samoilla linjoilla. Hän sanoo, että usein hinta on 20–30 prosenttia asunnon neliöhinnasta.

”Remontin yhteydessä tehdään monesti kaikenlaisia lisätöitäkin, jolloin kustannuksia tulee lisää.”

Paalutus ei ole kuitenkaan läheskään yhtä yleinen remontti kuin putkien uusiminen. Lisäksi suurin osa uutta paalutusta vaatineista taloista on Törnqvistin mukaan Suomessa jo kunnostettu.

Puupaalujen lahoaminen on etenkin etelän rannikkokaupunkien ongelma. Kun kaupungin paino painaa savista maata alaspäin, kallioon tuettujen paalujen kärjet jäävät maanpinnan yläpuolelle. Siten ne ovat alttiina kosteuden, hapen ja lahottajien yhdistelmälle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kerrostalon uusintapaalutus maksaa putkiremontin verran”

  1. Nyt on kyllä tuo viimeinen kappale suorastaan käsittämättömän väärin ja asiantuntemattomasti kirjoitettu. Puupaaluja on edelleen runsaasti mm. Helsingin arvorakennusten alla ja lisäksi moitteettomassa kunnossa. Suurimpana yksittäisenä esimerkkinä Päärautatieasema, jonka alla on 5 km puupaaluja. Riittää, että säilytetään pohjavedenpinta nykyisellä tasolla ja huolehditaan siitä, ettei pohjavedenvirtausta estäviä patoja rakenneta. Lisää aiheesta löytyy Helsingin kaupungin kiinteistöviraston geoteknisen osaston sivulta geotekniikka.fi. Vielä enemmän puupaalukantaa löytyy Amsterdamista ja Rotterdamista. Ainoa järkevä tapa on siis huolehtia puupaalujen kannalta elintärkeän raikkaan pohjaveden säilymisestä, niin samalla paalutkin säilyvät isältä pojanpojanpojan ….. pojille ja tytöille. Terveisin Ilkka Vähäaho, geoteknisenosaston päällikkö.

    1. mm.vantaa on edelläkäviä,kun siellä poisetataan vahoja rikkoutuneita paaluja uusilla paaluill..tämä siis tikkurilaissa.helsingissä sama on edes mikä tutussa ja vantaalla on hoitossa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat