Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustyömaat tehovalvonnassa marraskuussa

Verohallinto tekee marraskuussa rakennustyömaille valtakunnallisen tehovalvontaiskun. Isku on osa viranomaisten harmaan talouden vastaista kampanjaa, ja sen yhtenä tavoitteena on selvittää veronumeron käyttöönottoa.

Verohallinto tekee marraskuussa rakennustyömaille valtakunnallisen tehovalvontaiskun. Isku on osa viranomaisten harmaan talouden vastaista kampanjaa, ja sen yhtenä tavoitteena on selvittää veronumeron käyttöönottoa.

”Tänä syksynä työmaakäyntien yhteydessä neuvonnan pääpaino on veronumerossa ja tulevassa ilmoittamismenettelyssä. Samalla saamme tietoa lainsäädännön ja harmaan talouden vastaisten torjuntamekanismien toteutumisesta.  Rakennusala on todennut työmaalla tehtävät tarkastukset hyödyllisiksi, koska kaikki osapuolet hyötyvät harmaan talouden torjunnasta”, verotarkastusyksikön ylitarkastaja Pekka Muinonen sanoo.

Verohallinto toteuttaa tarkastukset yhteistyössä Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen kanssa. Myös Eläketurvakeskuksen tarkastajia osallistuu valvontaan.

Valtakunnallinen valvontaisku toteutettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Silloin paljastui, että rakennusteollisuuden kanssa sovitut, tuolloin vielä osin vapaaehtoiset harmaan talouden vastaiset menettelyt olivat käytössä vain noin joka viidennellä tarkastetulla RT:n jäsenyrityksen työmaalla ja pienissä rakennuskohteissa vain satunnaisesti. Tarkastajat havaitsivat vuosi sitten runsaasti puutteita myös tilaajavastuulain noudattamisessa.

Valtakunnalliset tehovalvontaiskut ovat osa Verotarkastuksen tammikuussa 2008 käynnistynyttä Rakennusalan verovalvonta -hanketta, jonka tavoitteena on löytää tehokkaita toimintatapoja harmaan talouden karsimiseksi rakennusalalta.

Elokuun 2012 loppuun mennessä hankkeen tiimoilta oli tehty 3 189 verotarkastusta, joiden perusteella oli tehty maksuunpanoesityksiä yhteensä noin 18,26 miljoonan edestä. Harmaata taloutta oli löydetty 31,2 prosentissa tarkastuskohteista, joista suurin osa oli pieniä tai keskisuuria yrityksiä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Rakennustyömaat tehovalvonnassa marraskuussa”

  1. Onkohan itse tarkastajat maksaneet veronsa ???

  2. Kiitos tiedosta. Täytyy siirtyä iltavuoroon, eihän tarkastajat työajan ulkopuolella ratsaa.

  3. Tämänkö takia osa työläisistä joutuu pitämään pakkovapaata.

  4. Hieno homma. Ei muuta kuin Tiukempaa valvontaa. Pitää kilpailun reiluna

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat