Kokeile kuukausi maksutta

Tarkett poistaa tuotteistaan biosidit

Lattia- ja seinävalmistaja Tarkett ei aio enää käyttää muovilattioissaan antibakteerisia aineita eli biosidejä. Päätöksellään yhtiö haluaa vähentää ympäristöriskejä sekä vastustuskykyisten bakteerien kehittymistä. Biosideistä luovutaan vaiheittain kevään 2013 aikana.

Lattia- ja seinävalmistaja Tarkett ei aio enää käyttää muovilattioissaan antibakteerisia aineita eli biosidejä. Päätöksellään yhtiö haluaa vähentää ympäristöriskejä sekä vastustuskykyisten bakteerien kehittymistä. Biosideistä luovutaan vaiheittain kevään 2013 aikana.

Biosidejä on käytetty tiettyjen lattiamateriaalien valmistuksessa lattioiden hygieniatason parantamiseksi esimerkiksi sairaaloissa, kouluissa, urheiluhalleissa ja asunnoissa. Antibakteeristen aineiden lisäämisellä ei ole kuitenkaan voitu osoittaa olevan hygieniaetuja. Päinvastoin, sillä biosidien käytön on arvioitu lisäävän riskiä vastustuskykyisten bakteerien kehittymiselle.

Yllä mainituista syistä Tarkett onkin päättänyt luopua biosidien käytöstä kokonaan. Tarkettin homogeenisten muovimattojen tuotannossa ei ole tähänkään mennessä käytetty biosidejä.

”Bakteereja tuhoavien aineiden lisääminen lattioihin ei estä esimerkiksi sairauksien leviämistä, sillä tartunnat tapahtuvat muilla tavoin, kuten ihmisten välisistä suorista kontakteista. Koska biosidien käytöllä on selvästi haitallisia vaikutuksia muun muassa moniresistenttien bakteerien kehittymisessä ja niiden leviämisessä rakennuksiin ja luontoon, haluamme estää tämän suuntaisen kehityksen ja luovumme biosidien käytöstä lattioissa kokonaan”, Tarkettin ympäristöjohtaja Peter Okmark sanoo.

Biosidit ovat aineita, jotka voivat tappaa eläviä organismeja. Niiden tavoitteena on estää bakteerien leviäminen tai tappaa ne. Muun muassa saippuan, työtasojen, vaatteiden, jääkaappien ja lattioiden valmistuksessa voidaan käyttää biosidejä. Biosidejä ovat muun muassa kemialliset aineet triklosaani ja hopeaioni.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tarkett poistaa tuotteistaan biosidit”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat