EKE toteuttaa loft-asuntoja Vantaan Kivistöön

Vantaan kaupunki on vahvistanut EKE-Rakennus Oy:lle tonttivarauksen tulevan Kivistön aseman läheisyydestä. Kortteli koostuu viidestä kerrostalosta ja kolmesta kaupunkipientalosta, joihin tulee yhteensä 154 joustavan loft-asuntokonseptin mukaista omistusasuntoa. Kohteen ensimmäinen osa valmistuu kesällä 2015.

Vantaan kaupunki on vahvistanut EKE-Rakennus Oy:lle tonttivarauksen tulevan Kivistön aseman läheisyydestä. Kortteli koostuu viidestä kerrostalosta ja kolmesta kaupunkipientalosta, joihin tulee yhteensä 154 joustavan loft-asuntokonseptin mukaista omistusasuntoa. Kohteen ensimmäinen osa valmistuu kesällä 2015.

image

EKE pyrkii vastaamaan Kivistön loft-asunnoilla pääkaupunkiseudun kasvavaan pulaan edullisista omistusasunnoista. EKE-Rakennuksen toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurénin mukaan asuntojen neliöhintaa ei voi kuitenkaan vielä tässä vaiheessa määrittää, sillä se riippuu siitä, miten Vantaan kaupunki tulkitsee rakennusmääräyksiä.

Asuntojen myyntihintojen kurissa pitämistä tukee kuitenkin se, että asukas voi halutessaan ostaa asunnon raakapintaisena ja pinnoittaa sen itse haluamallaan tavalla. Asunnot toteutetaan yhdeksi avaraksi tilaksi, jossa vain märkätilat ja keittopiste on rakennettu valmiiksi.

Ekengren-Saurén kertoo, että EKE aikoo tarjota ostajille useita erilaisia vaihtoehtoja asuntojen toteutukseen, eli asunnon voi saada myös täysin varusteltuna. Näin taataan juuri se asumisen laatutaso, joka vastaa asukkaan tarpeita ja mieltymyksiä.

Märkätiloihin on mahdollista rakentaa sauna ja keittiötä voi laajentaa myöhemmin muuttuvien tarpeiden mukaan. EKE Loft -konseptissa asunto on helposti ja kustannustehokkaasti muutettavissa myös jälkikäteen elämäntilanteen muuttuessa. Ylimmän kerroksen asuntoihin jää korkeaa tilaa, johon on mahdollista rakentaa parvikerros. Katutason tiloja voidaan käyttää toimistona, työtilana tai yhdistää yläkerran tiloihin.

EKE:n tontille on varattu 10 500 kerrosneliömetriä asuinkäyttöön sekä erillinen pysäköintirakennus. Lisäksi kortteliin tulee kaksi liiketilaa. Korttelin suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Juha Mutanen Oy. EKE Loft on Vantaan Asuntomessujen 2015 oheiskohde.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EKE toteuttaa loft-asuntoja Vantaan Kivistöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat