Kokeile kuukausi maksutta

Lääketieteen uudisrakennus nousee Tampereella Kauppiin

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy rakennuttaa Tampereen yliopiston käyttöön noin 25 000 bruttoneliön uudisrakennuksen Kaupin kampusalueelle Tampereelle. Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveystieteiden yksiköiden sekä BioMediTechin toiminnot
keskitetään Kaupissa vuonna 2016 valmistuvaan uudisrakennukseen, joka rakennetaan nykyisen Arvo-rakennuksen yhteyteen.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy rakennuttaa Tampereen yliopiston käyttöön noin 25 000 bruttoneliön uudisrakennuksen Kaupin kampusalueelle Tampereelle. Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveystieteiden yksiköiden sekä BioMediTechin toiminnot
keskitetään Kaupissa vuonna 2016 valmistuvaan uudisrakennukseen, joka rakennetaan nykyisen Arvo-rakennuksen yhteyteen.

Uudisrakennus tukee yliopiston strategiaa yhdistäen toimintoja, parantaen tilatehokkuutta sekä hyödyntäen synergiaa ja yhteiskäyttöisyyttä. Yliopisto keskittää terveydenalan opetuksen ja tutkimuksen näihin tiloihin. Tilat luovat toiminnallista synergiaa, joka on yliopiston strategian mukaista monitieteellisyyttä sekä yli tutkimusalueiden ja tieteenalojen ulottuvaa yhteistyötä. Alueella toimijat tekevät yhteistyötä yli omien toiminta-alueiden, toiminnallisten ja koulutuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Uudisrakennus sijoittuu lääketieteen ja terveystieteiden yksiköiden käytössä olevan Arvo-rakennuksen viereen. Arvo-rakennuksen tilat pysyvät pääosin ennallaan ja rakennukset yhdistetään toisiinsa aula- ja ravintolatiloilla. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 33 000 neliömetriä. Uudisrakennukseen sijoitetaan laboratorio-, opetus- ja toimistotiloja. Molempien rakennusten tilat ovat yhteiskäyttöisiä ja täydentävät toisiaan. Alue on vilkas lääketieteen keskus ja välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös Tampereen yliopistollisen sairaalan tilat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lääketieteen uudisrakennus nousee Tampereella Kauppiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat