Kokeile kuukausi maksutta

SRV urakoi Uuden Lastensairaalan

SRV on valittu Helsingin Meilahteen tulevan Uuden Lastensairaalan rakentajaksi. SRV on allekirjoittanut urakkasopimuksen Kiinteistöosakeyhtiö Uusi Lastensairaalan kanssa. Rakentaminen pyritään käynnistämään tämän vuoden elokuussa ja tällä hetkellä tavoitteena on sairaalan käyttöönotto vuoden 2017 aikana. Uuden Lastensairaalan urakan kokonaisarvo on 160 miljoonaa euroa, josta SRV:n osuus on 81 miljoonaa euroa.

SRV on valittu Helsingin Meilahteen tulevan Uuden Lastensairaalan rakentajaksi. SRV on allekirjoittanut urakkasopimuksen Kiinteistöosakeyhtiö Uusi Lastensairaalan kanssa. Rakentaminen pyritään käynnistämään tämän vuoden elokuussa ja tällä hetkellä tavoitteena on sairaalan käyttöönotto vuoden 2017 aikana. Uuden Lastensairaalan urakan kokonaisarvo on 160 miljoonaa euroa, josta SRV:n osuus on 81 miljoonaa euroa.

Hankkeesta oli alustavasti kiinnostunut viisi rakentajaa. Hankkeen vetäjäksi tulee Matti Julin.

”Olemme vahvasti sitoutuneet aikatauluun ja budjettiin sekä siihen henkeen, jolla Uutta Lastensairaalaa on viety eteenpäin. Tunnemme vastuumme tässä tärkeässä urakassa, joka rakennetaan osittain lahjoitusvaroin. Huolehdimme siitä, että Uusi Lastensairaala valmistuu itsenäisen Suomen 100-vuotispäiväksi”, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Pekka Ojala kertoo.

”Olemme aiemminkin rakentaneet useita vaativia ja yksilöllisiä sairaaloita sekä lääketieteen tutkimuskeskuksia. Parhaillaan rakenteilla olevat urakkamme, kuten Jorvin sairaalan päivystyslisärakennus sekä Helsingin Haartmaninkadun HUSLAB:n uudisrakennus, edustavat alansa uusinta teknologiaa ja ovat myös viihtyisiä työskennellä ja vierailla”, Ojala kertoo.

Uuden Lastensairaalan rakentaminen lähtee käyntiin maanrakennustöillä. Itse sairaalan rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2015, mikäli asemakaava ja rakennusluvat saadaan ajoissa.

Lastensairaalan sähköurakoinnista vastaa Amplit Oy ja LVI-urakoinnista Saipu Oy. Hankkeen rakennuttajakonsulttina toimii Sweco PM Oy, ja sairaalan on suunnitellut työyhteenliittymä Arkkitehtitoimisto Sarc Oy ja Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV urakoi Uuden Lastensairaalan”

  1. Lastensairaala on julkinen projekti, rahoitusmuotonsa vuoksi jopa poikkeuksellisen julkinen. Tästä syystä alan ammattilehden tulee uutisoida perusteellisemmin urakkasopimuksen sisällöstä, urakkamuodosta, vastuista jne. Hankkeen suunnittelu on vielä kesken, mikä lisää kiinnostusta saada tietoa esim. nyt julkistettuja urakkasummia kohtaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat