Kokeile kuukausi maksutta

Remontti Oy:n perustaminen ainakin lykkääntyy tulevaisuuteen

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) ajama hanke Remontti Oy:n perustamiseksi ei toteudu ainakaan lähitulevaisuudessa. Rakennuslehden saamien tietojen mukaan asiaa käsiteltiin budjettiriihessä, mutta se ei sisälly ensi vuoden budjettiehdotukseen.

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) ajama hanke Remontti Oy:n perustamiseksi ei toteudu ainakaan lähitulevaisuudessa. Rakennuslehden saamien tietojen mukaan asiaa käsiteltiin budjettiriihessä, mutta se ei sisälly ensi vuoden budjettiehdotukseen.

Remontti Oy olisi valtion budjettikehyksen ulkopuolelle perustettava valtion ja kuntien omistama rakennuttajayhtiö, joka korjaisi esimerkiksi homekouluja. Senaatti-kiinteistöjen esittämässä mallissa perustettaisiin ensin Senaatti Oy:n enemmistöomistama kiinteistöyhtiö. Myöhemmin samaan tarkoitukseen perustettaisiin rahasto, johon houkuteltaisiin myös yksityistä pääomaa.

Tiettävästi Remonatti Oy:n perustaminen sisältää niin paljon juridisia vaikeuksia, ettei se sisälly hallituksen ensi vuoden budjettiesitykseen. Ongelmat liittyvät ainakin valtion tukeen ja kilpailuneutraliteettiin.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori totesi Rakennuslehdelle, että hänen käsityksensä mukaan Remontti Oy:stä ei päätetty riihessä mitään. Hanketta ei vielä kuopattukaan, vaan asiaan palataan syksyn aikana, hän kommentoi asiaa tekstiviestillä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Remontti Oy:n perustaminen ainakin lykkääntyy tulevaisuuteen”

  1. Helpotus. Senaatti kiinteistöjenkin monopoliasema tulisi läpivalaista perustuslain ja hankintalainsäädännön näkökulmasta markkinatalouden pelisäännöistä puhumattakaan.

  2. espoo, Helsingin, Tampereen ja muiden kuntien pomot eivät halua uusia leikkijöitä hiekkalaatikolle.Asioita on totuttu hoitamaan kaveripiirissä.

  3. Kunnissakin on jo herätty käyttämään konsernitilinpäätöksiä. Eli velkaa ei voi enää määrättömästi piilottaa omistettuihin yhtiöihin. Vuonna 2014 tämä Remontti Oy:n konsepti tuntuu jotenkin lapselliselta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat