Corbel ja Rovaniemi sopimukseen energiatehokkuuden kehittämisestä

Kiinteistöjohtamiseen erikoistunut Corbel Oy ja Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitos ovat solmineet kaksivuotisen yhteistyösopimuksen energiatehokkuuden kehittämisessä. Corbel tekee kaupungin kiinteistöihin energiakatselmuksia ja energiakatsastuksia. Rovaniemen kaupungin tavoitteena on saavuttaa kunta-alan energiatehokkuussopimuksen mukainen yhdeksän prosentin energiansäästö.

Kiinteistöjohtamiseen erikoistunut Corbel Oy ja Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitos ovat solmineet kaksivuotisen yhteistyösopimuksen energiatehokkuuden kehittämisessä. Corbel tekee kaupungin kiinteistöihin energiakatselmuksia ja energiakatsastuksia. Rovaniemen kaupungin tavoitteena on saavuttaa kunta-alan energiatehokkuussopimuksen mukainen yhdeksän prosentin energiansäästö.

Corbel tekee 10 energiakatselmusta ja 23 energiakatsausta Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitoksen omistamiin rakennuksiin, muun muassa kouluihin ja päiväkoteihin. Katselmusten tavoitteena on selvittää energiankäytön nykytila ja tehostamismahdollisuudet kiinteistöissä. Lisäksi näille kiinteistöille laaditaan lain vaatimat energiatodistukset.

”Energiaselvitysten avulla kartoitamme, millä tasolla kiinteistöjen energiatehokkuus on ja miten energiankulutusta on mahdollista pienentää. Lisäksi selvitämme, mitä investointeja toimenpiteet vaativat ja kuinka pitkä on niiden takaisinmaksuaika. Energiaa säästyy usein hyvin yksinkertaisilla toimenpiteillä, kuten ilmastoinnin ja valaistuksen säätämisellä tinkimättä kuitenkaan sisäilmaolosuhteista”, Corbelin energiapalveluista vastaava yksikönpäällikkö Kalle Kivelä kertoo.

Rovaniemi on mukana kunta-alan (KETS) energiatehokkuussopimuksessa, mikä velvoittaa kaupunkia yhdeksän prosentin kokonaisenergiansäästöön vuoteen 2016 mennessä.

”Energiatehokkuussopimuksen mukaisesti seuraamme energiankulutusta, olemme tehneet merkittäviä energiasäästöinvestointeja ESCO rahoitusmallilla, olemme myös siirtyneet vaiheittain uusiutuvaan energiankäyttöön ja vielä toteutamme energiakatselmukset kaupungin kiinteistöissä sekä teemme niissä tarvittavat energiaa säästävät toimenpiteet. Lisäksi kiinteistöille laaditaan lain vaatimat energiatodistukset”, Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitoksen johtaja Pekka Latvala kertoo.

Corbel on tehnyt vastaavia hankkeita muun muassa Espoon, Rauman, Loviisan ja Kauniaisten kaupungeille sekä Mynämäen ja Padasjoen kunnille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Corbel ja Rovaniemi sopimukseen energiatehokkuuden kehittämisestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat