Kokeile kuukausi maksutta

Naantaliin toteutetaan allianssimallilla CHP-voimalaitos

Turun Seudun Energiantuotanto on tehnyt sopimuksen A-Insinöörien, Insinööritoimisto AX-LVI:n ja YIT:n kanssa uuden CHP-voimalaitoksen rakentamisesta allianssimallilla Naantaliin. Hankkeen investointikustannus on noin 260 miljoonaa euroa, ja YIT:lle hankkeen arvo on yli 40 miljoonaa euroa. Hankkeen kehitysvaihe alkaa sopimuksen myötä ja toteutus keväällä 2015. Voimalaitos valmistuu 2017.

Turun Seudun Energiantuotanto on tehnyt sopimuksen A-Insinöörien, Insinööritoimisto AX-LVI:n ja YIT:n kanssa uuden CHP-voimalaitoksen rakentamisesta allianssimallilla Naantaliin. Hankkeen investointikustannus on noin 260 miljoonaa euroa, ja YIT:lle hankkeen arvo on yli 40 miljoonaa euroa. Hankkeen kehitysvaihe alkaa sopimuksen myötä ja toteutus keväällä 2015. Voimalaitos valmistuu 2017.

YIT:n mukaan kyseessä on Suomen ensimmäinen allianssimallilla toteutettava teollisuuskohde. Allianssissa sopimusosapuolet muodostavat yhteisen organisaation, jossa kaikki tavoittelevat yhteisesti sovittua tavoitekustannusta ja -tasoa ”hankkeen parhaaksi” -päämäärän ohjaamina.

”Valitsimme hankkeeseen osapuolten välistä yhteistyötä korostavan allianssimallin, koska perinteisellä tavalla toteutettuna vastaavanlaiset urakat ovat olleet aikataulultaan ja kustannuksiltaan haasteellisia. Allianssissa tieto kulkee avoimesti osapuolten välillä ja kustannukset sekä aikataulut ovat kaikkien nähtävillä ”open book” -periaatteella. Toimimalla näiden periaatteiden mukaan pystymme toteuttamaan hankkeen kustannustehokkaammin”, Turun Seudun Energiatuotannon toimitusjohtaja Tapani Bastman kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Naantaliin toteutetaan allianssimallilla CHP-voimalaitos”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat