Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Yliopistokiinteistöt rakennuttaa uuden 10 000 neliön rakennuksen Ouluun

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy rakennuttaa Oulun yliopiston ja Oulun kaupungin ja Oulun ammattikorkeakoulun käyttöön uuden hammaslääketieteen rakennuksen. Siitä tulee moderni hammaslääketieteen koulutuksen, tutkimuksen ja hoidon keskittymä. Rakennustyöt käynnistyvät alkuvuodesta 2015 ja valmistuminen ajoittuu vuodenvaihteeseen 2016–2017. Rakennuksen bruttoalaksi tulee noin 10 000 neliötä.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy rakennuttaa Oulun yliopiston ja Oulun kaupungin ja Oulun ammattikorkeakoulun käyttöön uuden hammaslääketieteen rakennuksen. Siitä tulee moderni hammaslääketieteen koulutuksen, tutkimuksen ja hoidon keskittymä. Rakennustyöt käynnistyvät alkuvuodesta 2015 ja valmistuminen ajoittuu vuodenvaihteeseen 2016–2017. Rakennuksen bruttoalaksi tulee noin 10 000 neliötä.

Rakennuksen käyttäjiksi tulevat Oulun yliopiston hammaslääketieteen laitos ja Oulun kaupungin suun terveydenhuolto sekä Oulun ammattikorkeakoulun suuhygienistikoulutus. Kohteeseen on saatu synergiaetuja käyttäjien samankaltaisten tilojen yhdistämisellä. Tilojen monikäyttöisyydellä haetaan merkittävää tilasäästöä.

”Rakennus on yksi kaikkien aikojen isoimpia Oulun kaupungin vuokratilainvestointeja ja palvelee vuosikymmeniä osana uutta Oulun palveluverkkoa. Oulun Tilakeskukselle parasta hankkeessa on, että vuokratiloista meille ei kerry korjausvelkaa”, kohteen suurimmaksi vuokralaiseksi tulevan Oulun Tilakeskuksen asiakkuuspäällikkö Riitta Säntti kertoo.

Uudet tilat sijoittuvat välittömästi Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Kontinkankaan päärakennuksen Kiepin yhteyteen. Rakennukset yhdistetään toisiinsa Kiepissä olevan ravintolan laajennusosalla. Uudisrakennuksen sijoittaminen päärakennuksen välittömään läheisyyteen edellyttää nykyisen hammaslääketieteen rakennuksen sekä rivitalon purkamista. Tarkoitus on, että vanha hammaslääketieteen rakennus puretaan vaiheittain.

”Yliopiston tilapalveluiden näkökulmasta hankkeessa toteutuu strategiset tavoitteet muun muassa tilankäytön tehokkuuden saavuttamisessa. Nykyinen hammaslääketieteen tilamäärä vähenee noin kolmasosaan nykyisestä tilamäärästä”, Oulun yliopiston tilapalvelupäällikkö Arto Haverinen sanoo.

Suomen Yliopistokiinteistöt omistaa, rakennuttaa ja vuokraa tiloja yliopistojen ja korkeakoulujen tarpeisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Suomen valtio sekä pääkaupunkiseudun ulkopuoliset yliopistot omistavat Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen Yliopistokiinteistöt rakennuttaa uuden 10 000 neliön rakennuksen Ouluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat