Kokeile kuukausi maksutta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi suunnitelman T3-sairaalan rakentamisesta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi 25.marraskuuta hankesuunnitelman, joka mahdollistaa uuden T3-sairaalan rakentamisen Tyksin U-sairaalan korvaajaksi. Uuden sairaalan rakentaminen hankesuunnitelman mukaisesti maksaa noin 140 miljoona euroa. Kiinteisiin sairaalalaitteisiin ja irtaimistoon tarvitaan noin 18 miljoonaa euroa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi 25.marraskuuta hankesuunnitelman, joka mahdollistaa uuden T3-sairaalan rakentamisen Tyksin U-sairaalan korvaajaksi. Uuden sairaalan rakentaminen hankesuunnitelman mukaisesti maksaa noin 140 miljoona euroa. Kiinteisiin sairaalalaitteisiin ja irtaimistoon tarvitaan noin 18 miljoonaa euroa.

Kahdeksankerroksinen T3-sairaala nousee nykyisen T-sairaalan ja Turun yliopiston Medisiina-rakennusten väliin, Helsingin valtatien ylle rakennettavan betonikannen päälle. Kannen pinta-ala on 9 000 neliömetriä.

T3-sairaalassa kokonaisala on yhteensä 54 000 neliömetriä, joista noin 21 500 lasketaan sairaalakäytössä oleviksi hyötyneliöiksi. Nykyisen U-sairaalaan kokonaisala on noin 45 000 neliötä.

Lisää tilaa tarvitaan myös siksi, että valtuusto on aiemmin päättänyt luopua Raision ja Paimion sairaaloiden käytöstä vuoden 2015 aikana.

T3-sairaalan on tarkoitus valmistua vuonna 2019.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi suunnitelman T3-sairaalan rakentamisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat