Kokeile kuukausi maksutta

Ville Hälinen LVI-Teknisten Urakoitsijoiden puheenjohtajaksi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu LVI-Aitta Oy:n toimitusjohtaja Ville Hälinen ja varapuheenjohtajaksi Are Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pesu.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu LVI-Aitta Oy:n toimitusjohtaja Ville Hälinen ja varapuheenjohtajaksi Are Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pesu.

Tuore puheenjohtaja näkee alan kannattavuuden, työelämälähtöisen koulutuksen sekä talotekniikan merkityksen kasvavan lähivuosina.

Kajaanilainen Hälinen on LVI-alan yrittäjä toisessa polvessa. Hän ottaa puheenjohtajan tehtävän vastaan taloudellisesti haastavana aikana, sillä LVI-alan kannattavuus on ollut jo pitkään heikoissa kantimissa.

”Varsinkin urakoinnissa kannattavuutta tulee parantaa toimintatapojen muutoksella. Vain siten voimme menestyä ja houkutella nuoria LVI-alalle. On tärkeää palautella muistiin aika, jolloin ala ei houkutellut nuoria. Tähän tilanteeseen ei palata”, Hälinen painottaa.

Rakennusten energiatehokkuus ja uudet tekniikat tuovat haasteita talotekniikkaan, mutta myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uusien tekniikoiden vaatiman osaamisen ja ammattitaidon tulisi muokata myös alan koulutusta. Hälisen mukaan koulutusten sisältösuunnittelussa on kuunneltava koko rakentamisen ketjua aina tekijästä käyttäjään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ville Hälinen LVI-Teknisten Urakoitsijoiden puheenjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat