Kokeile kuukausi maksutta

Pankinjohtajat odottavat asuntolainojen kysynnän laskevan edelleen

Pankinjohtajat odottavat, että kotitalouksien asuntolainojen kysynnän lasku jatkuu ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sen sijaan asuntojen remontointiin otettavien lainojen kysynnän arvioidaan kasvavan.

Pankinjohtajat odottavat, että kotitalouksien asuntolainojen kysynnän lasku jatkuu ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sen sijaan asuntojen remontointiin otettavien lainojen kysynnän arvioidaan kasvavan.

Finanssialan Keskusliiton pankkibarometriin vastanneiden pankinjohtajien mukaan kotitalouksien luotonkysyntä on ollut vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä heikompaa kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Saldoluku on -6. Saldoluku on kuitenkin parempi kuin edellisessä kyselyssä (-18). Kotitalouksien luotonkysynnän odotetaan pysyvän vaisuna myös vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä. Luotonkysynnän odotuksia kuvaava saldoluku on -10, kun se oli edellisessä kyselyssä -25.

Pankinjohtajista 24 prosenttia odottaa asunnon remontointia varten otettujen lainojen kysynnän vilkastumista ja 8 prosenttia heikentymistä ensi vuoden alussa. Kaikkia muita käyttötarkoituksia varten otettujen luottojen odotetaan edelleen vähenevän, vaikka saldoluvut paranivatkin edellisestä kyselystä. Asuntolainojen kysynnän osalta saldoluku on yli 20 pakkasen puolella.

Finanssialan Keskusliiton pankkibarometriin vastasi yhteensä 102 pankinjohtajaa, joista 52 hoitaa yritysasiakkaita ja 50 kotitalousasiakkaita. Barometrin kysely tehtiin marras-joulukuun vaihteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pankinjohtajat odottavat asuntolainojen kysynnän laskevan edelleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat