Kokeile kuukausi maksutta

SRV korjaa Helsingin yliopiston rakennuksen allianssimallilla

Helsingin yliopiston nykyinen hallintorakennus peruskorjataan ja muutetaan tieteen ja yhteiskunnan kohtaamispaikaksi, Tiedekulmaksi. Hankkeen arkkitehtuurikilpailun on voittanut JKMM Arkkitehdit. Samalla hankkeen päätoteuttajaksi on valittu SRV Rakennus Oy. Peruskorjaus toteutetaan allianssimallilla. Peruskorjaus alkaa vuoden kuluttua ja valmistuu syksyllä 2017.

Arkkitehtuurikilpailuun ilmoittautui 47 arkkitehtitoimistoa, joista referenssien ja arvonnan perusteella kilpailuun valittiin kuusi. Voittaja JKMM on suunnitellut muun muassa Shanghain maailmannäyttelyn Kirnun. Toimiston suunnittelema Seinäjoen kaupunginkirjasto oli vuoden 2014 Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaana.

”Suunnitelmassa hallintorakennuksen betoniarkkitehtuuri uudistetaan avaamalla tiloja rohkeasti kadulle ja käyttämällä uusia materiaaleja, luonnonkiveä ja puuta”, palkintolautakunnan puheenjohtaja Anna-Maija Lukkari Helsingin yliopiston Tila- ja kiinteistökeskuksesta sanoo.

Arvioinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että rakennus on yliopiston keskeisten merkkirakennusten, yliopiston päärakennuksen ja Porthanian, naapurissa osoitteessa Yliopistonkatu 4.

”Rakennuksen sijainti ydinkeskustassa teki siitä sekä houkuttelevan että haastavan kohteen. Suunnittelimme rakennuksesta kutsuvan ja elämyksellisen, niin että se on samalla toimiva ja monikäyttöinen”, JKMM Arkkitehtien osakas Asmo Jaaksi toteaa.

Hallintorakennus muuttuu remontin myötä paitsi ilmeeltään myös käyttötarkoitukseltaan. Rakennukseen siirtyvästä Tiedekulmasta tulee uudenlainen rento, matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaupunkilaisille ja yliopistolaisille.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV korjaa Helsingin yliopiston rakennuksen allianssimallilla”

  1. Kaikki mahdollisuudet päätyä myös elämykselliseen loppukustannukseen tuolla setupilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat