Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaiset voittivat Sustainergies Cup -ideakilpailun

Helsingin yliopiston monitieteinen opiskelijatiimi voitti kansainvälisen kilpailun, jonka tavoitteena oli kehittää rakennustyömaita niin, että niistä saataisiin hyötyä myös ympäristölle ja yhteiskunnalle.

Helsingin yliopiston monitieteinen opiskelijatiimi voitti kansainvälisen kilpailun, jonka tavoitteena oli kehittää rakennustyömaita niin, että niistä saataisiin hyötyä myös ympäristölle ja yhteiskunnalle.

Opiskelijoiden voittajatyössä painotettiin rakennustyömaan ja alueen asukkaiden välistä vuorovaikutusta.

Ruotsalainen ympäristöalan opiskelijoita ja yrityksiä yhdistävä Sustainergies-verkosto järjesti kansainvälisen Sustainergies Cup -ideakilpailun viidettä kertaa. Kilpailussa opiskelijat haastettiin ratkomaan yritysten kestävyysongelmia. Tänä vuonna yhteistyökumppaneina olivat rakennusyhtiö NCC sekä Ruotsin valtion rautatieyhtiö SJ.

NCC:n sarjan voittivat Helsingin yliopistossa opiskelevat Wilhelm Ehrnrooth, Meeri Helminen, Lari Hokkanen ja Tyyra Linko kilpailuehdotuksellaan Articipation – Constructing Future Communities. Ehdotus oli vastaus haasteeseen, jossa haettiin vastausta rakennustyömaiden kehittämiselle niin, että niistä koituisi hyötyä sekä paikalliselle yhteisölle, yhteiskunnalle että ympäristölle.

Poikkitieteellisen ryhmän ehdotuksessa painotettiin rakennustyömaan ja sitä ympäröivän alueen asukkaiden välistä vuorovaikutusta ja viestintää rakennustyömaan koko elinkaaren ajan. Konseptin osa-alueet liittyvät muun muassa tehokkaaseen ja kohdennettuun sosiaalisen median käyttöön, paikallisiin kierrätysmahdollisuuksiin sekä taiteeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaiset voittivat Sustainergies Cup -ideakilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat