Kokeile kuukausi maksutta

Oras Investin tulos parani ja tase vahvistui

Perheyhtiö ja teollinen omistaja Oras Invest Oy:n omistusten Oras Groupin, Uponorin, Tikkurilan ja Kemiran yhteenlaskettu liikevaihto kohosi neljään miljardiin euroon vuonna 2014. Ne työllistivät kaikkiaan yli 13 000 ihmistä 40 maassa.

Perheyhtiö ja teollinen omistaja Oras Invest Oy:n omistusten Oras Groupin, Uponorin, Tikkurilan ja Kemiran yhteenlaskettu liikevaihto kohosi neljään miljardiin euroon vuonna 2014. Ne työllistivät kaikkiaan yli 13 000 ihmistä 40 maassa.

”Jatkoimme yritystemme kehittämistä aktiivisella hallitustyöllä hyvässä yhteistyössä yritysten johdon kanssa. Keskitymme edelleen vesi- ja rakennustoimialoihin. Kaikki yrityksemme pystyivät tehokkaasti mukautumaan markkinoiden muutoksiin, vaikka liikevaihtoihin kohdistui kova paine”, toimitusjohtaja Jari Paasikivi kertoo.

Oras Investin tulos vuonna 2014 oli 27,7 miljoonaa euroa, mikä on 1,1 prosenttia enemmän kuin vuonna 2013. Oman pääoman suhde kokonaispääomaan vahvistui 81 prosenttiin, kun se oli 76 vuonna 2013. Nettovelkaantumisaste supistui 23 prosenttiin 30:stä.

Yhtiön nettovarallisuus oli 732 miljoonaa euroa vuonna 2014. Vuonna 2013 se oli 776. Osinkovirta omistuksista laski miljoonalla eurolla 33 miljoonaan euroon. Omistajan kokonaistuotto oli -6 prosenttia, kun vuonna 2013 se oli 26.

Venäjä ja Ukraina rokottivat Tikkurilan liikevaihtoa

Oras Group saattoi valmiiksi rakenteellisen integraation. Sen ensimmäinen kokonainen tilikausi saksalaisen Hansan oston jälkeen oli Oras Investin mukaan tulokseltaan erinomainen. Oras Groupin operatiivinen liikevoitto nousi 37,6 prosenttia 30,4 miljoonaan euroon. Oras Invest omistaa Oras Groupin kokonaan.

Uponor Oyj kasvoi yli miljardin euron liikevaihtoon ja paransi liikevoittoaan, mikä johtui Oras Investin mukaan lähinnä hyvästä kehityksestä Pohjois-Amerikassa. Oras Investin omistus Uponorista on 23 prosenttia.

Tikkurilan vuotta leimasi epävarmuus Venäjän ja Ukrainan markkinoilla. Geopoliittinen myllerrys pienensi liikevaihtoa, mutta liikevoittotaso pysyi hyvänä. Oras Invest omistaa Tikkurila Oyj:stä 18 prosenttia, samoin kuin Kemira Oyj:stäkin.

Kemiran ja Tikkurilan nettovelka-aste pysyi lähes ennallaan, ja muiden yhtiöiden velka keveni selvästi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oras Investin tulos parani ja tase vahvistui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat