Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen luottamus parantunut vuodenvaihteesta

EK:n julkaisemien luottamusindikaattorien mukaan rakentamisen sekä kaupan luottamus on parantunut vuodenvaihteesta. Luottamusindikaattorit kokonaisuudessaan ovat edelleen pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella.

EK:n julkaisemien luottamusindikaattorien mukaan rakentamisen sekä kaupan luottamus on parantunut vuodenvaihteesta. Luottamusindikaattorit kokonaisuudessaan ovat edelleen pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella.

EK:n julkaisemat luottamusindikaattorit kuvaavat yritysten suhdannetilannetta kyselyhetkellä.

Rakentamisen luottamus vahvistui toukokuussa, mutta luottamusindikaattori jäi vielä vähän alle pitkäaikaisen keskiarvon. Uusin saldoluku on -10 pistettä, huhtikuun tarkistettu lukema on -16. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Vähittäiskaupan luottamus on jonkin verran parantunut, mutta edelleen varsin heikolla tasolla. Luottamusindikaattorin saldoluku nousi toukokuussa lukemaan -11, huhtikuun tarkistettu luku on -17. Luottamus on yhä selvästi tavanomaista matalammalla, sillä pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

Teollisuuden luottamusindikaattori on toukokuussa yhä matalalla. Tuotannon ennustetaan pysyvän lähikuukaudet likimain ennallaan, ja tilauskanta on alle tavanomaisen. Indikaattorin uusin lukema on -11, kun edelliskuun tarkistettu luku oli -10. Luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +1.

Palvelujen luottamusindikaattori heikkeni aavistuksen toukokuussa. Myyntiodotukset ovat varsin varovaiset. Luottamus laski +2 pisteeseen, kun edelliskuun tarkistettu luku oli +4. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus parantunut vuodenvaihteesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat