Kokeile kuukausi maksutta

HS: Valtio haluaa pörssiyhtiö Talvivaaran mukaan kaivoksen rahoittajaksi

Valtio pyytää Talvivaaran Kaivososakeyhtiötä mukaan Sotkamossa sijaitsevan kaivoksen rahoittajaksi, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden mukaan tähän asti valtio on pyrkinyt estämään pörssiyhtiön osallistumisen kaivoksen uudelleenrahoitukseen.

Talvivaaran tehdasaluetta. Kuva: Talvivaara
Kuuntele juttu

Suunnitelmien muuttuminen johtuu siitä, että brittiläinen pääomasijoitusyhtiö Audley Capital Advisors ei ole saanut kerättyä tarvittavia varoja kaivosliiketoiminnan ostamiseksi valtion kanssa Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

Yle kertoi viime viikolla, että Audley on jo neuvotellut Talvivaaran Kaivososakeyhtiön kanssa rahoituksesta ja esittänyt valtiolle, että sen tulisi vastata kaivostoiminnan aloittamisesta. Tämän on arvioitu maksavan vähintään 200 miljoonaa euroa.

Alun perin tehdyn ehdollisen sopimuksen mukaan Suomen valtion kokonaan omistama erityisyhtiö Terrafame omistaisi 15 ja Audley-konsortio 85 prosenttia uudesta kaivosyhtiöstä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “HS: Valtio haluaa pörssiyhtiö Talvivaaran mukaan kaivoksen rahoittajaksi”

  1. Vaikuttaapa epätoivoiselta. Millä rahoilla konkurssikypsä emoyhtiö osallistuu enää mihinkään?

  2. Onhan tällä pörssiyhtiöllä rakennuksia ja koneita, jotka se voi alkajaisiksi sijoittaa. Osakkeenomistajilla on myös rahaa, jolla haluavat entisten lisäksi vahvistaa omistustaan uudessa yhtiössä ja pitää ottaa myös huomioon, että entiset velat ovat käytännössä eliminoitu saneerauksessa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat