Mäenpää Rakennus urakoi Lakealle palvelukodin Kokkolaan

Lakea rakennuttaa 52-paikkaisen Rytirinteen palvelukodin Kokkolaan. Hankkeen KVR-urakoitsijana toimii pietarsaarelainen Mäenpää Rakennus Oy – Byggnads Ab. Työt käynnistyvät heinäkuun aikana, ja kohde valmistuu kesäkuussa 2016.

Betonirunkoisen palvelukodin arkkitehtisuunnittelusta vastaa oululainen Arkkitehtitoimisto Juhani Romppainen Oy. Rytirinne 1:een nouseva kohde tulee Lakea Kiinteistöt Oy:n omistukseen. Tilat vuokraa Medivida Oy, joka toimii muistisairaille vanhuksille tarkoitetun kodin palvelutuottajana.

Kohteen toteuttamiseen on saatu kaksi miljoonaa euroa valtion avustusrahaa.

”Ara-avustuksia suunnataan nyt ennen kaikkea erityisryhmille ja onneksi niitä myönnetään myös maakuntiin, joissa erityisasumisen tarve on yhtä suuri kuin pääkaupunkiseudulla. Avustusten turvin tuotetaan nykyaikaisia koteja asukkaille ja työllistetään merkittävä määrä alueen rakennusalan ammattilaisia”, toteaa Lakean tekninen johtaja Timo Mantila, joka aloittaa elokuun alussa yhtiön toimitusjohtajana, kun nykyinen toimitusjohtaja Keijo Ullakko siirtyy eläkkeelle.

Mantilan mukaan ilman Ara-avustuksia moni kohde jäisi toteuttamatta korkeaksi kohoavien kustannusten johdosta. Samalla jäisi toteutumatta työllistämisvaikutus.

”Lakean tavoitteena on tuottaa kohtuuhintaisia asuntoja ja omistaa niitä pitkäjänteisesti. Siksi yhtiölle ei ole ongelma, että avustuksiin liittyy muun muassa vuokranmäärittelyyn ja kiinteistön käyttötarkoitukseen liittyviä rajoitteita.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mäenpää Rakennus urakoi Lakealle palvelukodin Kokkolaan”

Jätä kommentti