Kokeile kuukausi maksutta

Omistusasujien asumiskustannukset nousivat alkuvuonna

Omistusasujien asumiskustannukset nousivat vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 0,9 prosenttia vuoden takaisesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna omistusasujien asumiskustannukset nousivat 0,6 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen omistusasumisen hintaindekseistä.

Omistusasujien asumiskustannukset nousivat vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 0,9 prosenttia vuoden takaisesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna omistusasujien asumiskustannukset nousivat 0,6 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen omistusasumisen hintaindekseistä.

Asuntojen ostaminen halpeni kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ennakkotietojen mukaan 0,3 prosenttia vuotta aiemmasta, mutta edelliseen vuosineljännekseen verrattuna asuntojen ostaminen kallistui 0,3 prosenttia.

Omistusasujien asumiskustannukset jakautuvat muutamiin osatekijöihin. Näitä ovat muun muassa asunnon hankinnan kustannukset, asuntojen suuret korjaukset ja kunnossapito sekä asuntojen vakuutukset. Asuntojen hankintaan liittyvät kustannukset sisältävät uusien asuntojen oston sekä kiinteistönvälitysmaksut.

Asuntoihin liittyvät vakuutukset kallistuivat edelleen vinhaa vauhtia. Ne kallistuivat vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 5,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omistusasujien asumiskustannukset nousivat alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat