Kokeile kuukausi maksutta

Destialle 100 miljoonan urakka Helsinki-Vantaan laajennushankkeessa

Destia on allekirjoittanut sopimuksen Finavian kanssa Helsinki-Vantaan asematason infralaajennustöistä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 100 miljoonaa euroa.

Destia on allekirjoittanut sopimuksen Finavian kanssa Helsinki-Vantaan asematason infralaajennustöistä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 100 miljoonaa euroa.

Työt käynnistyvät syksyllä 2015 ja valmistuvat vuonna 2020. Asematason laajennus toteutetaan lentoaseman kapasiteetin kehittämiseksi.

Projekti toteutetaan allianssimallilla, jossa tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat toimivat yhteistyössä hankkeen toteuttamisessa. Allianssimallin mukaisesti urakka aloitetaan kehitysvaiheella.

Urakka sisältää lentoasemalla tehtäviä lentoaseman laajennukseen liittyviä asematason ja rullausteiden infratöitä noin 45 hehtaarin alueella. Urakkaan kuuluu muun muassa maarakennusta, louhintaa, pohja- ja betonirakentamista, viemäröintiä ja muita johtotöitä sekä alueen sähkö- ja telematiikkatöitä.

”Helsinki-Vantaan lentoasema on yksi Euroopan johtavista lentokentistä Aasiaan suuntautuvan lentoliikenteen matkustajamäärällä mitattuna. Lentoasemaa laajentamalla pystymme tarjoamaan heille entistä laadukkaampaa palvelua ja mahdollistamme entistä suurempien laajarunkokoneiden saapumisen Helsinki-Vantaalle”, Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen sanoo.

Urakka on merkittävä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman kapasiteetin kehittämisprojektia.

”Työympäristönä lentoasema on erittäin vaativa. Alueella on lukuisia toimijoita ja jatkuvia muutostilanteita. Yhteistyössä toteutettavassa projektissa korostuukin joustavuus ja lukuisten lentoasematoimintojen yhteensovittaminen sujuvan lentoliikenteen mahdollistamiseksi. Lentoasema ympäristönä asettaa erityisvaatimuksia turvallisuuteen, ja toteutuksessamme turvallisuus onkin kaiken lähtökohta”, Destian johtaja Minna Heinonen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destialle 100 miljoonan urakka Helsinki-Vantaan laajennushankkeessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat