Skanska toteuttaa asuinkerrostaloja ATT:lle Helsingin Jätkäsaareen

Skanska ja Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet kahden asuintalon rakennusurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Kahteen yhtiöön tulee yhteensä 144 asuntoa.

Asunto-osakeyhtiöt on nimetty Jätkäsaaren historiaa muistaen As Oy Helsingin Bysaksi ja Helsingin Asumisoikeus Oy/Haso Sandikseksi. Bysaan valmistuu 67 Hitas-omistusasuntoa ja Sandikseen 77 asumisoikeusasuntoa.

Skanska toteuttaa hankkeen kokonaisurakkana, johon sisältyy myös talotekniikan toteutus. Rakennustyöt Livornonkadun, Jätkäsaarenkujan ja Hyväntoivonpuiston rajaamassa korttelissa alkavat syyskuussa. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa syyskuussa 2017.

”Hankkeet on suunniteltu yhtenä kokonaisuutena. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Samuli Miettinen, JKMM Arkkitehdit Oy. Kokonaan tietomallintamalla toteutetussa suunnitelmassa on monipuolisia asuntoratkaisuja, muun muassa kaksikerroksisia kattohuoneistoja. Kaikissa asunnoissa on koko huoneiston levyinen parveke, ja molemmilla yhtiöillä asukkaiden käyttöön tarkoitetut puistoon avautuvat kattoterassit. Kortteli liitetään aluetta palvelevaan jätteiden imuputkijärjestelmään. Yhtiöiden autopaikat sijaitsevat Jätkäsaaren pysäköinti Oy:n kalliopysäköintilaitoksessa”, Helsingin ATT:n projektipäällikkö Riku Korhonen kertoo.

”Korttelin ensimmäinen rakennus valmistuu jo tänä syksynä ja sinne on tulossa myöhemmin muun muassa päiväkoti Selkämeri. Piha-alue rakennetaankin naapurusto huomioiden. Pihan suunnittelussa on kiinnitetty huomiota esteettömyyteen sekä pihan ja korttelin kokonaisakustiikkaan”, rakennuspäällikkö Ari Kotilainen Skanskasta kertoo.

Skanskalla on parhaillaan rakenteilla Jätkäsaaressa myös opiskelija-asuntoja HOASille.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa asuinkerrostaloja ATT:lle Helsingin Jätkäsaareen”

  1. Vähemmän yllättäen Jätkäsaaressakin suunnitelmat muuttuneet monipuolisesta ja värikkäästä näihin yksitotisiin suurkortteleihin, joissa julkisivu on todella pitkä pätkä samaa pelkistettyä. Ihan vieressä SRV:n Airut kortteli samanlaisesta tiilestä ja sekin kuusi samannäköistä taloa. Tulee ikävä näkymä puistosta, kun talot ovat näin pelkistettyjä ja julkisivut sitten ihan samanlaisia ja näin pitkiä, vaikka tässäkin kaksi yhtiötä.

    1. Kyllä nämä ovat ihan alkuperäisten suunnitelmien mukaisia. Ne suunnitelmat vain olivat tällaisia: isoja tontteja suurille rakennusfirmoille. Värien käyttö on kielletty asemakaavassa.

  2. JKMM:n suunnittelemien talojen toteutus maksaa onneksi maltaita. Sen kun pitää mielessä, niin kyllä näistäkin kauniita saadaan.

Jätä kommentti