Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Uutisten jutun mukaan rakennustelineillä ja pressuilla ympäröidyt talot voivat vetää murtovarkaita puoleensa. Näin kävi viime viikon sunnuntaina Kalliossa, kun mies tunkeutui asuntoon aamulla rakennustelineiden ja ikkunan kautta.

Mies vei asunnosta muun muassa elektroniikkaa. Poliisi tavoitti törkeästä varkaudesta epäillyn miehen myöhemmin samana päivänä ja vapautti hänet kuulusteluiden jälkeen tiistaina. Mies kielsi teon kuulusteluissa.

Myös Haagan alueen Facebook-ryhmässä kerrottiin viime viikonloppuna yrityksestä murtautua julkisivuremontissa olevaan taloon Etelä-Haagassa, mutta poliisi ei vahvista tapausta.

Rikosylikomisario Kari Niinimäki Helsingin poliisista kertoo, että julkisivuremontin yhteydessä tehtyjä murtovarkauksia sattuu joitakin joka vuosi.

”Ilmiö ei ole iso, eikä suurin osa joudu tällaisen kohteeksi”, Niinimäki sanoo viitaten remonttien suureen määrään.

Niinimäen mukaan julkisivuremontin yhteydessä iskevät murtautujat ovat erilaisia kuin tyypilliset asuntomurtautujat.

”Varsinainen asuntomurtautuja iskee yleensä silloin, kun asunto on tyhjä ja se on pystytty varmistamaan. Tekijä liikkuu yleensä keskellä päivää.”

Julkisivuremontin yhteydessä tehdyiltä murroilta suojautuminen on Niinimäen mukaan vaikeaa, mutta joitakin konsteja on.

Ensimmäinen keino on, että taloyhtiö ja rakennusliike sopivat telineille pääsemisen vaikeuttamisesta. Toinen keino on huolellisuus tuulettamisessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Uutiset: julkisivuremontti voi houkutella erilaisia varkaita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat