Kokeile kuukausi maksutta

”Kiittämisen kulttuurissa kehitettävää”

Hämeen kauppakamarin ja Suomalaisen työn liiton Hyvän työn elementit -tilaisuudessa Lahdessa nousi esille, miltä tulevaisuuden työ näyttää työnantajan ja työntekijän näkökulmasta. Myös työn arvostus ja palkitseminen puhuttivat.

Hämeen kauppakamarin ja Suomalaisen työn liiton Hyvän työn elementit -tilaisuudessa Lahdessa nousi esille, miltä tulevaisuuden työ näyttää työnantajan ja työntekijän näkökulmasta. Myös työn arvostus ja palkitseminen puhuttivat.

Sekä työnantajat että työntekijät arvioivat, että työtä ja työsuhteita ei arvosteta tarpeeksi Suomessa, selviää Keskuskauppakamarin tekemästä kyselystä. Työntekijöistä 90 prosenttia ja työnantajista 57 prosenttia arvioi palkitsemisen olevan selkeästi liian vähäistä.

Kyselyn mukaan rahallista palkitsemista kannattivat 30–50-vuotiaat. Nuoriso arvostaa keskimääräistä enemmän harrastusten tukemista ja virkistäytymismatkoja. Vanhempi ikäluokka arvostaa koulutusta.

“Meillä suomalaisilla on kehitettävää kiittämisen kulttuurissa”, Keskuskauppakamarin osastopäällikkö Tarja Nuutinen toteaa.

“On hyvä pitää mielessä, ettei taloudellinen palkitseminen ole ainut tapa muistaa työntekijää, vaan palkitsemistavat vaihtelevat kehittymis- ja koulutusmahdollisuuksista joustaviin työaikajärjestelyihin ja näkyviin huomionosoituksiin. Monipuolinen palkitsemiskäytäntö tukee hyvää yrityskulttuuria.”

Puutyöliike Pekka Väre Ky:ssä arvostetaan kaikkia työntekijöitä tasapuolisesti, kansalaisuudesta riippumatta.

”Jokaisen työpanos on tärkeä pienessä yrityksessä”, toimitusjohtaja Pekka Väre toteaa.

”Pitkistä palveluvuosista palkitsemme erilaisin hyödykkein, esimerkiksi kymmenestä vuodesta palkitsemme suomalaisella polkupyörällä”, Väre kertoo.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja arjen jaksaminen ovat nousseet merkittäviksi teemoiksi Vanajanlinnassa.

”Uusi työhyvinvoinnin Sportness-palvelukokonaisuutemme kehittää johdon, avaintiimien ja henkilöstön hyvinvointia tarjoamalla työkaluja arjen suoritus- ja palautumiskyvyn varmistamiseksi”, Vanajanlinna Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vihma kertoo.

”Haluamme pitää huolta henkilökuntamme hyvinvoinnista ja Sportness-palvelut ovat laajasti käytössä. Hyvinvoiva henkilökunta on arvokkain voimavaramme”, Vihma jatkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Kiittämisen kulttuurissa kehitettävää””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat