Kokeile kuukausi maksutta

Kevitsa ehkä myyntiin, Sakattiin malminetsintälupa

Kanadalainen kaivosyhtiö First Quantum Mineral on Reutersin mukaan myymässä Kevitsan nikkelikaivoksen. Sakatti Mining puolestaan on vihdoin pääsemässä malminetsintään.

Lapin Kansa kertoi sekä hyviä että huonoja uutisia Sodankylän kaivoshankkeista. Hyvä uutinen oli, että Sakatti Mining sai luvan malminetsintään Viiankiaavan Natura-alueella. Tarkoituksena on kairata 150 reikää kuudella kairausyksiköllä.

Tänä talvena työt eivät kuitenkaan ehtine alkaa, sillä yhtiö joutuu odottamaan vielä että Tukesin ja ympäristöministeriön luvat tulisivat lainvoimaisiksi. Todennäköistä on, että niistä vielä valitetaan. Lapin Luonnonsuojelupiiri arvioi valitushakemuksen syntyvän jo seuraavassa kokouksessa.

Anglo American on käyttänyt hankkeeseen jo sata miljoonaa euroa. Nikkelin hinnan lasku ei ole vielä vaikuttanut kaivosyhtiö suunnitelmiin tällä jopa Petsamoon verratulla malmialueella.

Kevitsassa nikkelin hinnan lasku sen sijaan näkyy. Siihen on vastattu lisäämällä louhintoja. Yhtiössä ei ole kommentoitu myyntihuhuja. Yhdeksi ostajakandidaatiksi on mainittu Sakatissa toimiva Anglo American.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kevitsa ehkä myyntiin, Sakattiin malminetsintälupa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat