Kokeile kuukausi maksutta

Pimeä vuodenaika on työturvallisuusriski

Pimeä vuodenaika lisää työtapaturmien riskiä monilla aloilla ja saattaa johtaa vakaviinkin työtapaturmiin. Niiden osasyynä on työntekijän huono havaittavuus, huomauttaa aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue.

Pimeä vuodenaika lisää työtapaturmien riskiä monilla aloilla ja saattaa johtaa vakaviinkin työtapaturmiin. Niiden osasyynä on työntekijän huono havaittavuus, huomauttaa aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue.

Työnantajan velvollisuus on valvoa, että työpaikalla on riittävät valaistusolosuhteet ja että työntekijät käyttävät tarvittaessa asianmukaista näkyvää varoitusvaatetusta. Aluehallintovirasto muistuttaa myös, että työntekijän velvollisuus on noudattaa työnantajan antamia ohjeita asiassa.

Tyypillinen pimeän aiheuttama työtapaturma liittyy siihen, että työntekijä jää ajoneuvon tai työkoneen alle, kun häntä ei ole havaittu pimeässä. Kaikissa töissä työntekijää ei voida täysin suojata ajoneuvoliikenteeltä tai työkoneilta. Tällaiset työt liittyvät muun muassa tietöihin, talojen rakentamiseen, piha-alueilla liikkumiseen sekä töihin, joissa työskennellään jalkaisin ajoneuvojen tai työkoneiden läheisyydessä.

Aluehallintoviraston mukaan pimeän aiheuttamia työtapaturmia ehkäistään parhaiten siten, että työntekijöiden liikkumiseen ja työskentelyyn käyttämät alueet erotetaan ajoneuvoliikenteestä ja työkoneista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pimeä vuodenaika on työturvallisuusriski”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat