Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Kansi- ja areenahanke etenee – kaupunginhallitus hyväksyi hankesopimuksen

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi 23. marraskuuta Kansi- ja areenahankkeen hankesopimuksen, joka oli neuvoteltu Liikenneviraston kanssa. Lopullinen kiinteistökaupan sopimus allekirjoitetaan kolmen kuukauden kuluessa.

Arkkitehti Daniel Libeskindin Tampereen kansi -suunnitelma

Hankesopimuksessa sovitaan hankkeeseen sisältyvän suunnittelun, rakentamisen ja kannen käytön ehdoista. Tarkoituksena on tehdä hankkeen ja asemakaavan mukaisten rakennusten toteuttaminen mahdolliseksi siten, että samalla radanpidon ja rautatieliikenteen toimintaedellytykset turvataan.

Kaupungin ja valtion esisopimus hankkeen edellyttämien alueiden kiinteistökaupasta hyväksyttiin valtuustossa vuonna 2011 asemakaavan kanssa samanaikaisesti.

Kansi- ja areenahankkeen asemakaava tuli lainvoimaiseksi 7.9.2012. Valtion edellytyksenä on, että sen sopimuskumppanina hankkeessa on kaupunki. Kaupunki välittää hankesopimuksen mukaiset toteutukseen ja käyttöön liittyvät vastuut ja velvoitteet edelleen hankkeen toteuttajille ja kiinteistönomistajille. Sopimukseen sisältyy valtion edellyttämään vahingonkorvausvastuuseen varautuminen raideliikenteen suhteen, ja näitä kustannuksia varten kaupunki kerää vastiketta kiinteistönomistajilta.

Hankkeen edellyttämien alueiden kiinteistökaupan kauppahinta on esisopimuksen mukainen 500 000 euroa. Kiinteistökauppojen toteutuminen valtion kanssa on iso askel koko hankkeen toteuttamisessa ja auttaa käynnissä olevaa hankintamenettelyä uuden kumppanin valitsemiseksi.

Kansi ja areena -hankkeen tarkoituksena on toteuttaa Tampereen ydinkeskustaan kokonaan uusi kaupunginosa eteläisen henkilöratapihan päälle rakennettavalle kannelle. Kannelle rakennetaan uuden monitoimiareenan lisäksi toimisto-, liike- ja hotellitilaa sekä asuntoja. Yhteensä kannelle toteutuu noin 110 000 kerrosneliön monipuolinen ja vetovoimainen kokonaisuus, jonne on hyvät joukkoliikenneyhteydet. Kyseessä on merkittävä kaupunkikehityshanke, joka lisää Tampereen keskustan elinvoimaisuutta ja yhdistää radan jakamia kaupunginosia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen Kansi- ja areenahanke etenee – kaupunginhallitus hyväksyi hankesopimuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat