Kokeile kuukausi maksutta

Keva hankki kaksi kauppakeskusta Ruotsista

Kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioita hoitava Keva on ostanut tiistaina 1. joulukuuta ruotsalaiselta Atrium Ljungberg Abp:lta kaksi kauppakeskusta. Kauppakeskukset ovat Västeråsissa sijaitseva Kvarteret Igor sekä Östersundissa sijaitseva Mittpunkten.

Kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioita hoitava Keva on ostanut tiistaina 1. joulukuuta ruotsalaiselta Atrium Ljungberg Abp:lta kaksi kauppakeskusta. Kauppakeskukset ovat Västeråsissa sijaitseva Kvarteret Igor sekä Östersundissa sijaitseva Mittpunkten.

Keva osti kohteet yhdessä paikallisen partnerin HEA Property Partnersin kanssa, joka on mukana vähemmistöosakkaana ja vastaa kohteiden manageroinnista.

Ostetut kauppakeskukset ovat osa neljän kohteen salkusta. Toinen ostaja on brittiläinen Revcap ruotsalaisen partnerin kanssa. Salkun kauppahinta neljälle kohteelle on yhteensä 1 280 miljoonaa kruunua.

Kevan hallitus päätti kesäkuussa 2015, että Keva voi laajentaa suoria kiinteistösijoituksiaan Pohjoismaihin.

”Tämä on ensimmäinen Kevan Pohjoismaissa tekemä kiinteistökauppa päätöksen jälkeen. Tavoitteenamme on jatkaa suoria kiinteistösijoituksia Suomen ohella edelleen muissa Pohjoismaissa, erityisesti Ruotsissa”, kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo.

”Kauppakeskukset ovat tehokkaita ja viihtyisiä palvelukeskittymiä, joissa kohteen sisäisen vuokralaishajautuksen myötä voidaan ennustaa suhteellisen tasaista vuokratuottoa. Liikekiinteistöjen osuus sijoitussalkustamme on kaupan jälkeen noin 26 prosenttia, ja tavoitteenamme on edelleen nostaa kauppakeskusten osuutta kiinteistösijoituksissa. Samaan aikaan sijoitamme edelleen vuokra-asuntokohteisiin, hotelleihin ja mahdollisesti myös uusiin energiatehokkaisiin toimistokohteisiin.”

Kevan sijoitusten markkina-arvo on noin 45 miljardia euroa, josta noin 6,5 prosenttia on sijoitettuna kiinteistöihin ja kiinteistörahastoihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keva hankki kaksi kauppakeskusta Ruotsista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat